NI SLOVAČKA NIJE IMALA ŠANSE: Naši vaterpolisti u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolo
Beta

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Beogradskoj areni pobedila Slovačku sa 10:5 (3:3, 3:1, 2:1, 2:0).

 

Izabranici Dejana Savića očekivano su savladali Slovačku i izborili plasman u četvrtfinale u kom će se u ponedeljak od 20.15 sastati s boljim iz duela Rusije i Nemačke.

Srbiju su do pobede predvodili Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i Milan Aleksić sa po dva gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.

U selekciji Slovačke istakli su se Martin Famera i Jozef Hrosik sa po dva gola.

Prva četvrtina u Beogradskoj areni pred oko 11.000 donela je izjednačenu igru obe selekcije, da bi potom Srbija u drugoj deonici serijom 3:0, golovima Milana Aleksića i

Duška Pijetlovića, prvi put na utakmici stekla osetniju prednost.

Slovaci su pred kraj poluvremena počeli da posustaju, što je Srbija iskoristila, te je čvrstom igrom u odbrani naterala rivale na veliki broj grešaka, pa je tako često imala kontre.

Drugo poluvreme nastavljeno je u nešto sporijem ritmu, da bi tim Dejana Savića u poslednjoj deonici u potpunosti prelomio meč i izborio plasman u četvrtfinale.