“NIJE BILO LAKO ODRASTAJUĆI U MOJOJ ZEMLJI”: Novak brutalno iskren nakon pobede nad Špancem

Nakon pobede nad Pablom Karenja-Bustom, Novak Đoković izjavio je da je ponosan na uspehe, pogotovo na one na Grend slemovima, kao i da je to uspeh celog tima i porodice, a ne samo njega.

printscreen

Đoković je do polufinala Rolan Garosa došao nakon pobede nad neugodnim Špancem Karenja-Bustom.

Morao sam da imam strpljenja, on je sjajan igrač, nije mnogo grešio, a svi poeni su bili teški, dugački i sa dosta razmena. Počeo sam meč lošije, nisam se dobro kretao, ali sam pronašao ritam i samopouzdanje, evidentno je bilo da je značajno da budem skocentrisan u bitnim poenima – prvi su utisci Novaka nakon meča.

Najbolji teniser na svetu se posebno zahvalio publici, koja ga je podržavala u ne najboljim vremenskim uslovima.

Moram da naglasim da je atmosfera bila sjajna, hvala svima u publici, bili ste divni. Bilo je hladno i hvala vam što ste ostali do kraja meča – dodao je Đoković.

Srpski teniser plasirao se u 38. polufinale u karijeri, a izjavio je da to zna da ceni.

Mnogi igrači su i pre mene rekli, ova četiri turnira su najznačajnija u teniskoj istoriji. To su najpopularniji događaji u godini i mnoga deca odrastaju gledajući te turnire, kako ih  njihovi idoli osvajaju. Uvek sam tokom karijere njih najviše vrednovao i najbolje na njima igrao. To nije samo moj uspeh, već i mog tima i moje porodice. Nije bilo lako odrastajući u mojoj zemlji, svestan sam svakog svog dostignuća i hoću da to stavim u širu perspektivu – zaključio je Novak.

Svetski broj jedan u polufinalu Rolan Garosa sastaje se sa Stefanosom Cicipasom.loading...