Nije dozvolio iznenađenje: Đoković u drugom kolu Vimbldona!

Novak Djokovic
Beta

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, odbranu titule na Vimbldonu je započeo rezultatski ubedljivom, ali ne toliko laganom pobedom. Naš as je savladao Nemca Filipa Kolšrajbera rezultatom 3:0, po setovima – 6:4, 6:4, 6:4. On će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Jarko Nieminen i Lejton Hjuit.

 

Podsetimo, od 29. juna do 12. jula na BLOGU Dnevno.rs moći ćete da čitate o najnovijim vestima iz Vimbldona i da saznate sve rezultate.

Đoković je dobro otvorio meč, poveo je sa 2:0, ali je Kolšrajber vrlo brzo stigao do izjednačenja. U nastavku prvog seta vodila se velika borba, obojica tenisera su imala po nekoliko brejk prilika, ali brejka nije bilo sve do desetog gema.

Kolšrajber je u tom desetom gemu napravio duplu servis grešku i poklonio Đokoviću brejk, odnosno set loptu, što je najbolji teniser sveta iskoristio i poveo sa 1:0 posle 45 minuta igre.

Za razliku od prvog, u drugom setu nije bilo velikih uzbuđenja, jer su i Đoković i Kolšrajber bili sigurni na svoj servis. Međutim, srpski teniser je dočekao svoju šansu u desetom gemu i novim brejkom poveo sa 2:0.

Đoković je u četvrtom gemu trećeg seta oduzeo servis 33. igraču na ATP listi i poveo sa 3:1, ali je srpski teniser svojim greškama dozvolio Kolšrajberu da već u narednom gemu vrati brejk. Nakon toga, teniseri su bili sigurni na svoj servis, sve do desetog gema, koji je ponovo bio koban po Nemca.

Prvi set: Novak Đoković – Filip Kolšrajber 6:4

U prvom gemu videli smo nekoliko lepih razmena, sunce koje je smeralo Novaku prilikom servisa, ali i nepozvanog gosta – vrabca koji je sleteo na ‘zeleni tepih’ Centralnog terena. Ipak, ništa od toga nije omelo našeg asa, koji je sigurno realizovao uvodni servis gem – 1:0.

Već u ranoj fazi meča, Đoković je na servis protivnika stigao do tri brejk lopte (40:0). Nemac je uspeo da se odbrani, odlično se snašao i došao do izjednačenja. Ipak, prvi reket sveta nije želeo da ’prokocka’ i četvrtu šansu – forhend vinerom dolazi do vođstva od 2:0.

Dobri servisi su na trenutke ‘izvukli’ Novaka u trećem gemu. Nakon što je naš teniser brzo izgubio dva poena, uspeo je da se vrati na 15:30. Tada je usledila velika greška forhendom kojom je poklonio dve brejk šanse protivniku. Međutim, prvu je spasao asom. Nije se ni Kolšrajber predavao – miksovao je igru i onda bekhend paralelom izborio novu prliku za brejk. Tu je iskoristio i ekspresno se vratio u meč – 2:1

Naredni gem, nemački teniser sigurno osvaja, sa samo jednim izgubljenim poenom. Usledio je i Novakov odgovor, njega je servis poslužio i ponovo mu doneo novu prednost – 3:2.

Oboren jedan nesvakidašnji rekord!

Posted by Sport Dnevno.rs on Monday, June 29, 2015

Imao je Đoković dve šanse da vrati brejk prednosti posle šestog gema, pošto je prvo posle zaostatka od dva poena vezao tri, a potom i dobro tražio čelendž posle prvog poravnanja na 40:40, ali je Nemac servirao sjajno kada je to bilo najpotrebnije pa je sačuvao servis za 3:3.

I ponovo problemi za Novaka koji je dopustio rivalu da preuzme inicijativu. Nemac je svaku svoju priliku koristio i stigao do 40:15. Đoković je tada malo pojačao snagu svojih udaraca, što je rezultiralo da Kolšrajber pošalje dve lopte u aut, ali opet je došao i do treće brejk lopte. Tada je međutim Đoković sa tri uzastopna poena preokrenuo rezutlat i stigao do 4:3 u gemovima.

Usledila su dva brza gema, bez previše komplikacija, oba tenisera su bila ubedljiva i sigurna prilikom svojih servisa. Srbin je ponovo imao prednost – 5:4.

Konačno brejk u pravom trenutku! Kolšrajber je napravio čak dve duple servis greške, zatim je Novak izveo jedan dobar napad, a onda je usledila još jedna greška Nemca, pa je stavljena tačka na prvi set – 6:4.

Drugi set: Novak Đoković – Filip Kolšrajber 6:4

Prva tri gema drugog seta trajala su ukupno 12 minuta – serveri su bili toliko sigurni da je igrač koji je primao servis osvojio samo jedan poen. Đoković je pri rezultatu 2:1 uspeo da uzme poen, ali je Kolšrajber sigurno odservirao za 2:2. 

To nije mnogo smetalo prvom igraču planete koji je zahvaljujući dobrom početnom udarcu dobio još jedan gem bez izgubljenog poena i na klupu otišao pri vođstvu od 3:2.

Uspeo je Nemac da izjednači, a onda je u sledećem gemu prvi reket planete je napravio i svoj deveti as na ovom meču, posle čega je jedan slajs Kolšrajbera zaustavio vrh mreže, te je rezultat ponovo bio u korist Đokovića 4:3.

Ponovo je Đoković, kao i u šestom gemu, izvršio pritisak na protivnikov servis, bilo je 40:40, ali nije bilo brejk lopte. Onda je na svojs ervis gem, Novak protivniku prepustio samo jedan poen za vođstvo od 5:4.

Baš kao i na kraju prvog seta, Novak je brejkom došao do vođstva od 2:0 i na set od drugog kola. 

 

Treći set: Novak Đoković – Filip Kolšrajber 6:4

Iako je Novak imao probleme u prvom setu, pa je delovalo da će do pobede u ovom meču ići komplikovanijim putem, kako je vreme odmicalo prvi reket sveta je sve više potvrđivao zašto je favorit, ne samo danas, već na čitavom turniru. Brejka na početku trećeg seta nije bilo, ali je Đoković čvrstim autoritetom i sigurnom igrom napravio vođstvo od 2:1.

Međutim, iako se činilo da Đoković sigurno korača ka trijumfu, usledilo je novo opuštanje. Dve greške, pa dupla servis greška i na semaforu je pisalo 0:40. Prve brejk lopte spasao je agresivnom igrom, ali je kod treće poslao forhend u mrežu i vratio rivala u igru – 3:2.

Potom smo videli siguran servis gem kod obojice tenisera, da bi Novak u osmom imao šansu da uzme servis rivalu. Međutim, baš tada, Kolšrajber je servirao odlično i uspeo da se odbrani, da bi Novak uzvratio bez izgubljenog poena za vođstvo 5:4. Velika borba viđena je u desetom gemu, Novak nije iskoristio prvu priliku da dođe do prve meč lopte, ali mu ju je Kolšrajber vrlo brzo dao poslavši lopticu u mrežu. Srpski teniser je ostao pribran, čekao je grešku nemačkog tenisera, koja je i usledila, pošto je loptica otišla u aut i usledilo je slavlje prvog reketa sveta.