“NIJE IMAO NI KORONU, NI SRČANE SMETNJE!” Slavni fudbaler umalo UMRO NA TERENU, svet obišli potresni snimci (VIDEO)

Kristijan Eriksen, najbolji danski fudbaler koji je u subotu kolabirao na terenu u utakmici protiv Finske na Evropskom prvenstvu, nije imao kovid niti bilo kakve srčane probleme u prošlosti, potvrdili su doktori i članovi njegovog kluba Intera. Eriksen se onesvestio u finišu prvog poluvremena meča, posle čega su lekari morali da ga reanimiraju kako bi ga spasli jer je u jednom trenutku prestao da daje znake života.

Printscreen

Potresne scene sa stadiona “Parken” u Kopenhagenu obišle su svet velikom brzinom, čitava planeta se molila za 29-godišnjeg vezistu koji je, zahvaljujući brzoj reakciji prisutnih, pobedio u najvažnijoj utakmici u životu.

Prevezen je u bolnicu gde je njegovo stanje stabilizovano, prema informacijama njemu bliskih ljudi, Eriksen je svestan i može da govori.

To je potvrdio njegov agent Martin Šuts, a potom i izvršni direktor Intera Đuzepe Marota.

“Poslao nam poruku u zajedničku čet grupu”, istakao je između ostalog Marota, koji je podvukao da ovi problemi ne mogu da se povežu sa kovidom jer Danac nije bio zaražen koronavirusom.

“Eriksen nije imao kovid, niti je vakcinisan”, jasan je bio Marota.

Nekadašnji igrač Totenhema je tokom boravka u Londonu bio pod nadzorom doktora Sandžeja Šarme, profesora na Sent Džordž univerzitu koji je vodio računa o zdravlju fudbalera.

“Pomislio sam: ‘O moj Bože, da li je postojalo nešto što nismo primetili?’ Ali onda sam pogledao sve rezultate testova i sve je izgledalo savršeno. Od dana kada smo ga doveli, moj je posao bio da pratim njegovo zdravstveno stanje i testirali smo ga svake godine. Sigurno je da su njegovi rezultati do 2019. bili potpuno normalni, bez ikakvih očiglednih srčanih mana. Mogu da garantujem to jer sam ja sprovodio testove”, istakao je Šarma govoreći o svojoj reakciji na scene iz Kopenhagena.

Lekar danske selekcije potvrdio je da je u jednom trenutku Eriksen prestao da daje znake života.

“Kada smo dotrčali do njega, disao je. Proverili smo mu puls i imao ga je. Međutim, onda smo odjednom prestali da osećamo puls. Počeli smo odmah da intervenišemo kako bismo ga održali u životu. Srećom, ostao je sa nama”, rekao je lekar reprezentacije za danske medije.

Utakmica između Danske i Finske prekinuta je u finišu prvog poluvremena, nastavljena je više od dva sata kasnije na zahtev igrača oba tima, a Finci su na kraju došli do trijumfa minimalnim rezultatom (1:0).