NIJE JEDINI HEROJ SA ZELENIH TERENA: Mbape se odrekao honorara sa Mundijala i razlog je VRLO DIRLJIV, ali novac daju i ONI!

Kilijan Mbape našao se u centru pažnje zbog svoje odluke.

Beta

Kilijan Mbape (19) polako se pretvara u glavnu zvezdu Svetskog prvenstva. S dva gola i izborenim penalom bio je apsolutno prvo ime velike pobede Francuske protiv Argentine 4:3 u osmini finala i još jednom skrenuo pažnju na svoj retko viđeni talent.

Mladi francuski napadač oduševio je partijom kojom je Mesiju najverovatnije završio reprezentativnu karijeru, ali još je više simpatizera dobio nakon utakmice. Otkriveno je da Mbape sve bonuse i naknadu za igranje za francusku reprezentaciju donira za pomoć deci s posebnim potrebama jer smatra da ne bi trebao da bude plaćen za igranje za svoju zemlju.

Mbape dobije oko 20.000 evra za svaki reprezentativni nastup, a ode li Francuska u Rusiji do finala, dobiće dodatnih 300.000. No, mladi napadač PSŽ-a i to namerava da donira.

Njegovim primerom navodno su se poveli još neki mahom stariji igrači u reprezentaciji koji takođe žele da pomognu deci.

Francuzi nisu jedini koji to rade. Engleska reprezentacija godinama donira novac od bonusa i premija u humanitarne svrhe. Reč je navodno o nepisanom pravilu među engleskim reprezentativcima. Neki Nemci donirali su sav novac od premija od FIFA za osvajanje SP-a 2014. godine, a Mesut Ozil lično je platio operacije za 23 dece u brazilskim bolnicama.loading...