NIJE MOGAO DA SAKRIJE SREĆU: Sale Đorđević otvoreno pričao o našoj IGRI NA EVROBASKETU

Đorđević
.eurobasket2015.org

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan grupnom fazom Evropskog prvenstva i da ga raduje rast forme, ali i borbenost, igra u odbrani i skok u napadu.

 

Pozitivna je ocena. Pokazali smo dobro lice, veliku želju i borbenost. Ovo je pravi duh reprezentacije Srbije i to me raduje. Svaka utakmica je pokazala da forma raste – rekao je Đorđević u Istanbulu.

 
Reprezentacija Srbije je savladala Belgiju sa 74:54 i posle pet utakmica ima četiri pobede. Mesto na tabeli biće definisano posle utakmice Letonija – Turska, kada će Srbija saznati i rivala u osmini finala, odnosno da li će biti prva ili druga.

Gledamo samo u svoj tanjir. Imamo naše stvari koje nam daju snagu i sigurnost. Vodimo računa o protivniku, ali je suština da smo sigurni u sebe.

Selektor misli da je protiv Belgije bila “najbolja odbrana do sada”.

Jako dobra odbrana, 40 minuta dobrog intenziteta, što se videlo na terenu. Igrači pričaju među sobom, to me veoma raduje. Veoma su koncentrisani – naglasio je Đorđević i pohvalio Bogdana Bogdanovića, koji je igrao plejmejkera i zabeležio devet asistencija.

Dobro je da Bogdan ima i tu ulogu. Na početku se nepotrebno opteretio koševima. On je polivalentan igrač i može da napravi devet asistencija, što nam mnogo znači. Fokusiran je na igru, ne samo svoju – podvukao je Đorđević i dodao kako mu je drago što je skok u napadu postao zaštitni znak njegove reprezentacije.