Nije obavešten! Vezista Partizana objašnjavao sudiji pravila igre

Partizan je pobedio trećeligaša Zemun 3:1 u prijateljskoj utakmici u "Zemunelu", a naizanimljiviji detalj meča bio je kada je vezista crno-belih Petar Grbić sudiji objašnjavao pravila prilikom penala za Zemun.

Komična i gotovo neverovatna scena u utorak pre podne u Sportskom centru “Teleoptik” u Zemunu gde su snage, u prijateljskoj utakmici, odmeravali Partizan i trećeligaš Zemun.

U 26. minutu sudija Igor Stoiljković je dosudio penal za Zemun, koji je izveo Aničić. Lopta se od prečke odbila u polje, a Aničić je pritrčao i glavom pogodio gol koji je branio Živko Živković.

Arbitar je najpre priznao gol, ali je intervenisao vezista Partizana Petar Grbić. Posle njegove opaske, sudija je preinačio odluku i poništio gol.

O čemu je reč?

Grbić je sudiji objasnio pravila: “Sudija, ako ne znaš pravila igre, ja ću da ti ih objasnim. Kad se lopta posle penala odbije od stative do izvođača istog, on ne može da da gol i u tom slučaju se dosuđuje indirekt. Takva su pravila i zato ovaj gol što si priznao nije regularan”.

Sudija se potom konsultovao sa pomoćnicima i prihvatio sugestiju Grbića. Gol je poništen i dosuđen je indirekt.

Na ovom meču viđena su čak tri penala. Najpre za Partizan u 25. minutu, potom za Zemun (Aničić), i potom još jedan za Zemun u 59. minutu.

Partizan je, inače, pobedio 3:1, golovima Nikole Ninkovića u 25. minutu iz penala, Ismaela Fofane u 74. i autogolom Bojbaše u 76. minutu. Strelac za Zemun bio je  Vukajlović u 59. minutu iz penala.Partizan je igrao u sastavu: Živko Živković, Vulićević, Ivković, Stanković, Gulan, Marković, Pantić, Andrija Živković, Ninković, Grbić i Fofana.