“NIJE PROBLEM DOK NE ZAPUCA”: Evo šta UEFA kaže o tenku ispred Marakane

Umesto da se priča o fudbalu i revanšu plej-ofa za Ligu šampiona između Zvezde i Jang Bojsa centralna tema ne samo kod nas već i u ostatku Evrope i danas je tenk.

Beta/AP

Maskirno vozilo sa cevkom koje stoji ispred severne tiribine dospelo je u žižu svetske javnosti, a s posebnim interesovanjem njime se bave mediji u Švajcarskoj.

Tako su brojni sajtovi preneli vest o spornom vozilu (očekivano, s obzirom da njihov šampion igra utakmicu), dok je portal bluewin.ch otišao korak dalje i navodno kontaktirao ljude iz UEFA kako bi dobio komentar u vezi tenka.

Prema njihovim navodima iz UEFA su im rekli, istina nezvanično, kako “tenk ispred stadiona nije problem sve dok ne zapuca”.

To faktički znači da crveno-bele ne očekuje nikakva kazna, mada, opet ponavljamo, radi se o nezvaničnom stavu koji je prenesen u nekoliko švajcarskih medija.

Opet, drugi tamošnji mediji citiraju i jedan od članova Statuta UEFA koji kaže da je zabranjena bilo kakva politička promocija pre, za vreme i posle utakmica pod okriljem ove organizacije, pa opet treba pripaziti i šta će o svemu napisati u izveštaju i kontrolna tela zadužena za ovu utakmicu.