NIJE VIŠE ONAJ STARI: Ruski teniser ne veruje da Novak može na vrh!

Marat Safin
print screen/youtube.com/VL.

Komentarišući povratak Novaka Đokovića koji je zakazan za kraj godine, bivši ruski teniser Marat Safin sumnja u mogućnost da Novak ponovo bude onaj stari.

 

Safin za sledeću sezonu prednost daje Federeru i Nadalu, a u boljoj poziciji od srpskog teisera, prema njegovom mišljenju su i novajlije koje polako ali sigurno osvajaju vrh belog sporta.

– Sledeće sezone će Federer i Nadal ostati na vrhu, a ne verujem da će se Novak Đoković vratiti u vrhunsku formu, za njega će to biti teška situacija. Mari će imati uspone i padove, ali ako se Federer i Nadal ne povrede on neće moći da uradi ništa – rekao je Safin za Lajv Tenis.

Za Safina je Nadal impresivniji od Federera jer je, kako kaže, Rafa veliki radnik i “rvač”. Tenis se ubrzao i igra se snažnije, bez mnogo vremena za razmišljanje. Od perioda kada se Safin penzionisao, malo se toga na ATP listi menjalo, zbog čega smo doskora redovno pričali i čitali o “velikoj četvorci”.

– Federer i Nadal su tu dugo vremena. Ako pogledamo Top 10 listu, ništa se nije promenilo od kada sam se ja povukao 2009. godine. Ali to će se promeniti. Ovi od 30 i više će prepustiti svoje mesto mlađima koji su brži i napredovaće vremenom. Aleksandar Zverev ima mnogo potencijala, ali je još uvek mlad. Za godinu ili dve će biti potpuno drugi igrač. I kada vidite sebe kao juniora više niste junior, a on mora da nastavi da veruje u sebe i trenira naporno – navodi Safin, a prenosi B92.