Nije vreme za trening sa Zvezdom: Vaterpolisti Galatasaraja odustali od dolaska u Beograd!

Vaterpolisti Galatasaraja odustali su od puta za Beograd, gde je trebalo do petka da treniraju zajedno sa ekipom Crvene zvezde.

Prvaku Turske, koji se u subotu na Banjici u prvom kolu B grupe Lige šampiona sastaje sa Partizanom, poručeno je da „nije momenat da sada vežbaju sa crveno-belima”, prenose Večernje novosti.

Rukovodstvo kluba saopštilo je odluku igračima dan nakon što je u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković uoči utakmice košarkaške Evrolige između Galatasaraja i crveno-belih.

Boje prvaka Turske brane brojni srpski i crnogorski vaterpolisti (Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija, Srdjan Aksentijević, Filip Kljajević, Miloš Šćepanović, Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković, Nikola Vukčević), a Novosti prenose da su oni, kao i svi turski igrači, potreseni tragičnim incidentom u petak i da izjavljuju iskreno saučešće Ivkovićevoj porodici.

Dodaje se da su igrači u veoma nezgodnoj situaciji, ali da se nadaju da će svi u zemlji da shvate da su oni samo sportisti koji moraju u inostranstvu da se bore za egzistenciju.

Još se ne zna da li postoji mogućnost odlaganja utakmice između vaterpolista Partizana i Galatasaraja.