“Nikada neće biti prihvaćen i za to je sam kriv!” Novi, ŠOKANTNI TEKST O ĐOKOVIĆU u australijskim medijima

Borba za istoriju naravno ne može da prođe bez "čarki" sa druge strane.

Foto: screenshot/youtube.com/AO

Dan pred finale svi pričaju samo o Novaku Đokoviću. Nažalost, ne priča se uvek o njemu onako kako bi trebalo. Srpski teniser jedan je, ako ne i najbolji svih vremena, a često se u javnosti diže prašina oko njegove karijere i postupaka.

Tako je i australijski portal “The Age” objavio tekst novinara Marka Mekgouna u kome spominje optužbe zbog “lažiranja” povrede, “misteriozni napitak”, Srđana Đokovića i “podršku Putinu”, deportaciju sa najmanjeg kontinenta.

I to nije sve! Zamera se srpskom teniseru i to što je njegovom timu zabranjeno da daje izjave i komentarišu aktuelne situacije, a verovali ili ne dotakli su se i samog početka Novakove karijere objašnjavajući zašto “nikada nije bio prihvaćen”.

“Đoković sa 35 godina je oko 12 meseci mlađi od Nadala i šest godina od Federera. Tajming njegovog dolaska na ATP Tour, tačnije nakon njegova dva velika rivala, uobičajena je teorija zašto nije bio prihvaćen na isti način. To je takođe samo deo Đokovićeve priče i kako je na žalost završio kao „zlikovac“ trojke. Kao i njegovi legendarni vršnjaci, on je bio juniorsko čudo sa puno vere”, navodi se u tekstu.

Američka spisateljica Ana Mitrić, koja tečno govori srpski i piše knjigu o Đokoviću, pomno je proučavala način na koji je evoluirao narativ oko njega i njegove karijere. U jednom trenutku, kako se navodi u tekstu koji je objavio “The Age”, Đoković se transformisao iz visoko rangiranog šaljivdžije koji je imitirao svoje vršnjake u svetskog dominatora.

“On se ne uklapa u urednu kutiju i mnogi ljudi žele da on prihvati ulogu negativca ili ‘trećeg točka’“, relao je Mitrić za podkast “Thirty Love”, prenosi “The Age”.

Ipak, ono što je možda i najneumesnije u celom tekstu jeste sam kraj u kome se navodi da on “verovatno nikada neće biti istinski prihvaćen, barem u zapadnom svetu”, a da je za to malo i sam kriv, svojim postupcima.

Ali, kako se i u tekstu zaključuje, to njega nije usporilo u trci za najboljeg tenisera ikada.

TOTALNA LUDNICA U AUSTRALIJI: Ori se srpsko kolo, vijore se zastave, NOVINARKA EUROSPORTA U NEVERICI (VIDEO)