Niko nam nije ravan: Trojica Srba u najboljoj postavi Evrolige

Srpski košarkaši Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović uvršteni su u najbolju petorku Evrolige.

 

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu ovog nadmetanja, među petoricom koji čine idealnu postavu su Miloš Teodosić kao plejmejker CSKA iz Moskve, Nemanja Bjelica, član Fenerbahče Ulkera iz Istanbula, te centar Crvene zvezde Telekom Boban Marjanović.

Uz njih su u petorci još i Olimpijakosov as Vasilis Spanulis, kao i “vladar reketa” u dresu Real Madrida, Felipe Rejes.

Teodosić je tako po četvrti put uvršten u idealnu petorku Evrolige, a Spanulis čak sedmi, čime je dostigao dosadašnejg rekordera, Huana Karlosa Navara.

Miloš Teodosić

Uprkos tome što je u igru ulazio sa klupe tokom većeg dela sezone, Teo je pružao najblistavije partije u karijeri. Pod njegovim liderstvom CSKA je zabeležio skor od 25 pobeda uz samo tri poraza. Srbin je imao 7,1 asistenciju po meču, što je drugi najbolji prosek u istoriji.

Takođe, ubacio je najviše trojki (69), a bio je četvrti na listi strelaca sa prosekom od 16,6 poena.

Nemanja Bjelica

Napredak u njegovoj igri je evidentan, a to se sve poklopilo i sa odlaskom Fenerbahčea na fajnal-for. U svim kategorijama bio je izuzetno zapažen, a prosek mu je sledeći: 18,3 indeksnih poena, 8,6 skokova, 1,2 ukradene lopte, 11,9 poena i 0,7 blokada.

Imao je najviše defanzivnih skokova od svih ostalih ove sezone (180). Postavio je rekorde karijere po broju poena, skokova i blokada. U martu mesecu bio je MVP takmičenja.

Boban Marjanović

Uz njegovu potpunu dominaciju, Crvena zvezda je ove sezone beležila zapažene rezultate na evroligaškoj sceni. U najjačem evropskom košarkaškom takmičenju postavio je dva rekora – po broju skokova (256) i dabl-dabl učinaka (16).

Prosečno je imao 25,7 indeksnih poena, što je najviše u prethodnih deset godina. Završio je kao drugi strelac takmičenja sa 16,6 poena po meču. U tri kola je bio MVP.