“NIKO NEĆE BITI ZAŠTIĆEN I POVLAŠĆEN”: Pojedine srpske klubove OČEKUJU KAZNE zbog “napada” na sudije!

Sudija
pixabay.com/Ilustracija

Član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić rekao je da su reakcije pojedinih klubova na suđenje neprimerene i najavio je kazne.

 

Svako mora da odgovara za ono što radi. Reakcije klubova nisu zbog dešavanja sa tih utakmica, već da bi im se kasnije, na nekim drugim utakmicama gledalo kroz prste. Ne treba tako da se reaguje i svako će odgovarati za svoje postupke, rekao je Binić, prenosi B92.

Nekoliko klubova iz Super lige se od početka sezone žalilo na suđenje, poput Vojvodine, Mačve i Spartaka, dok je ekipa Mladosti napustila teren. 

Binić je naveo da su protiv ta četiri kluba podnete prijave nadležnim organima i da ih čeka kazna. 

Po njegovim rečima, na insistiranje predsednika FSS Slaviše Kokeze kazne neće biti rigorozne, iako je Biniš za pooštravanje. 

Ti klubovi treba da budu srećni jer je predsednik insistirao da kazne ne budu velike. Za to sam da se pooštre kazne jer ne može da se reaguje na odluke sudija. Vidite šta se dešava u svetskom fudbalu, kakve greške se dese, pa se ne reaguje kako se reaguje kod nas, rekao je Binić. 

Njega je posebno potresao napad Vojvodine na najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića. 

 

Posle onakvih izjava za našeg najboljeg sudiju, a da nema reakcije, zamislite kad tamo bude otišao mlad sudija, neće znati šta da radi i onda se ulazi u javašluk. Zato mora da se reaguje, sve radimo za dobrobit fudbala, da ga vratimo gde je nekad bio – rekao je Binić. 

Najavio je i kazne za sudije koji će trpeti posledice za učestale greške. 

Reagovaćemo i na greške koje prave sudije. Niko neće biti zaštićen i povlašćen. Nema kolektivne odgovornosti, već je odgovornost na onome ko napravi grešku – naveo je funkcioner Saveza. 

Kao primer pravog sportskog ponašanja, Binić je naveo fudbalere Krasnodara, kojima je poništen gol protiv Crvene zvezde, a oni posle toga nisu burno reagovali već su nastavili igru. 

Krasnodaru nije priznat čist gol, pa je ekipa nastavila da igra bez ikakvog pritiska na sudiju. Zamislite da se to desilo na derbiju kod nas… – rekao je Binić. 

On je naveo da je cilj FSS-a da ne svadja klubove i da se medju njima pravi razdor. 

Cilj je da svoje klubove i navijače ne svađamo. Mi smo mala zemlja i ne treba to da radimo. Svaka utakmica treba da bude spektakl, praznik za gledaoce i na dobrom smo putu da navijače vratimo na tribine –  kazao je Binić.