NIKOLA GRBIĆ PRED ODLAZAK NA PRIPREME: “Naša je obaveza da idemo na POBEDU!”

Nikola Grbić
printcreen/youtube

"Želimo da se već u Zagrebu plasiramo na planetarni šampionat kako kasnije ne bismo sebi komplikovali život", poručio je Nikola Grbić.

 

“Orlovi” su željni novog dokazivanja, planiraju da već u Zagrebu izbore plasman na SP 2018. u Bugarskoj i Italiji, da pokušaju da odbrane zlato u Svetskoj ligi i da se vrate na pobedničko postolje na EP u Poljskoj.

Želimo da se već na kvalifikacionom turniru u hrvatskoj prestonici plasiramo na šampionat planete, kako kasnije ne bismo sebi komplikovali život. Kako nedelju dana kasnije startuje i Svetska liga, ovo su ujedno i pripreme za nju. Cilj je da se uigramo i podignemo formu za iskušenja koja dolaze – istakao je selektor Grbić.

Trofejni strateg još ne može računa na sve igrače sa spiska, jer nekolicina imaju obaveze u svojim klubovima. Zato je pozvao mlađe igrače, kako rad na treninzima ne bi trpeo:

– Ako kreneš da pričaš o prioritetma, onda druge stvari nisu važne. Obaveza svih nas je da uvek idemo na pobedu. Ne možemo da kažemo da nam je bitno samo EP, jer u Zagrebu moramo da se kvalifikujemo na SP, a u Svetskoj ligi igraš da bi pobedio, a ne da bi učestvovao.

Srbi će na kvalifikacionom turniru od 24. do 28. maja u Zagrebu igrati sa: Belorusijom, Danskom, Švajcarskom, Norveškom i Hrvatskom.

IMAMO KVALITET

Mlađi Grbić smatra da je prošlogodišnji trijumf u Svetskoj ligi ulio samopouzdanje igračima:

Zlato je donelo saznanje da imamo veliki kvalitet, da možemo da se borimo sa najjačim svetskim ekipama. Ali da bi ostao na vrhunskom nivou, moraš stalno da se dokazuješ na treninzima, pripremnim utakmicama i zvaničnim turnirima.