Nikola Jokić srušio rekord Bobija Marjanovića: Košarkaš Mege igrač kola sa čak 47 indeksnih poena!

Nikola Jokić proglašen je za najboljeg pojedinca 9. kola Superlige nakon što je zabeležio čak 47 indeksnih poena u porazu njegovog tima od Partizana. Krilni centar Mege imao je 33 poena, 12 skokova i isti broj iznuđenih faulova čime je uspeo da sruši prethodni rekord Bobija Marjanovića po učinku na jednoj utakmici.

 

Krilni centar Mega Leksa Nikola Jokić najkorisniji je igrač 9. kola Superlige, zahvaljujući indeksu 47.

Treći put u poslednja četiri kola Jokić je MVP, a ovaj put je za 41 minut igre postigao 33 poena (9/14 za dva, 2/3 za tri) uz 12 skokova i četiri asistencije i čak 12 iznuđenih faulova.

Time je Jokić oborio rekord Bobana Marjanovića iz petog kola, pošto je centar Crvene zvezde došao do indeksa 40. Igrač Mega Leksa je propustio samo meč 2. kola protiv Partizana, a na listi ima 193 indeksnih poena, iza lidera Marjanović (204). Jokić je sa 147 poena prvi košgeter lige, a najbolji je i skakač (82 uhvaćene lopte).

U idealnoj petorci kola su uz Jokića još Jovan Novak (Vojvodina Srbijagas) kao najbolji plejmejker, bek Dragan Kruščić (Tamiš), krilo Aleksandar Pavlović (Partizan NIS) i centar Nikola Milutinov (Partizan NIS).

Najbolji košgeterski učinak u kolu imao je Jokić, najbolji skakač je Nikola Milutinov sa 20 uhvaćenih lopti, a asistent Jokićev saigrač Nenad Miljenović (7).loading...