NIKOLA KALINIĆ ZA DNEVNO.RS: Ne želimo da budemo topovska hrana u Top 16!

Ekipa Crvene zvezde zabeležila je i 20. pobedu u ABA ligi, dok su u Evroligi prethodne nedelje upisali prvi trijumf. Jedan od najzaslužnijih za uspehe ove sezone je Nikola Kalinić koji je u razgovoru za Dnevno.rs istakao da crveno-beli ne žele da budu „topovska hrana" u Top 16.

Kalinić je jedan od najstandardnijih igrača u četi Dejana Radonjića. Tako je bilo i protiv Solnoka koji je savladan rezultatom 90:47 u nedelju uveče.

– Verovatno smo napunjeni samopouzdanjem od duela sa Albom. Odigrali smo solidnu utakmicu. Prvo poluvreme je bilo malo promenljivo. Dok se se nismo rastrčali i oslobodili. Onda je ipak bila i prevelika razlika, ekipa Solnoka nije loša i naivna. Verovatno se pogodilo, njihov loš dan, a naš dobar – rekao je Kalinić za Dnevno.rs.

Zvezda je protiv Mađara igrala u oslabljenom sastavu bez Stefan Jovića i Branka Lazića. Prema rečima Kalinića, Crvena zvezda uvek ima spremnog igrača da iskoči u datom trenutku kako bi se ostvarila pobeda.

– Ekipa je uvek spremna i motivisana. Sada je Reba sjajno pokrio. Odigrao je pravu seniorsku utakmicu kojih verovatno nije imao puno do sada. Stalno ističemo, naša snaga je u kolektivu. Kada neko nije tu, onda neko drugi istupi. Tako je bilo i protiv Solnoka. Nije bitno da li su to poeni ili ukupan učinak. Pobede su najvažnije i da igramo dobro kao ekipa – dodao je Kalinić.

Crveno-beli narednu utamicu igraju u četvrtak u okviru Top 16 faze Evrolige kada u Beograd stiže litvanski Žalgiris.

– Sjajna ekipa. U Top 16 fazi su sve ekipe odlične. Nadam se našoj dobroj partiji, a zašto da ne i pobedi. Nikome ne pretimo, ali to će biti sjajna prilika da ostvarimo drugu pobedu i uđemo u neku poziciju da nastavimo borbu u Top 16. Nije imperativ, ali što da ne – nada se Nikola još jednom trijumfu.

Zvezda dočekuje tim iz Kaunasa sa učinkom od jedne pobede i četiri poraza, ali niko u timu ne namerava da se preda.

– Od prvog do poslednjeg čoveka u klubu, svako razmišlja da se bori. Nema govora o predaji. Ne želimo nikome da budemo topovska hrana ili džak za udaranje. Jednostavno hoćemo da igramo. Desilo se da loše krenemo, imali smo težak raspored na startu. Igrali smo protiv Reala, Barselone, Makabija, onda je stigao Galatasaraj. Možda smo mogli da izvučemo jednu pobedu, ali daleko od toga da su to bili neki kiksevi. Sada nam dolazi Žalgiris. Nastavljamo da igramo. Izjednačena je grupa – zaključio je Kalinić za Dnevno.rs.