NIKOLA LAZETIĆ: “Mnogo toga se u srpskom fudbalu menja nabolje”

Nekadašnji fudbaler Nikola Lazetić već godinu i po je direktor mlađih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije. Danas je u programu K1 televizije govorio o uspesima koje nižu i mlađe selekcije, a kojima je A reprezentacija zvezda vodilja.

Printscreen

– Imamo veoma talentovanu decu i posle mnogo godina naša kadetska reprezentacija je uspela da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo koje počinje za petnaestak dana u Izraelu. Naša omladinska selekcija do 19 godina ima turnir u Holandiji krajem maja koji može da nas odvede na Evropsko prvenstvo. Pored velikog uspeha naše A reprezentacije koja se plasirala na Mundijal u Kataru, i koja nam je bila zvezda vodilja u poslednjih godinu i po, od naše tri mlađe takmičarske selekcije (uzrasta 17, 19 i 21 godinu), dve su napravile ozbiljne korake – kazao je Nikola Lazetić u emisiji „Kec na jedanaest“.

U Fudbalskom savezu Srbije Lazetić je već godinu i po, i ističe da je ponosan što je deo ove nove fudbalske priče.

– Došao sam možda mesec dana pre Dragana Stojkovića Piksija, i jako sam ponosan što sam deo ove priče. Mnoge stvari promenile su se nabolje, ne samo one vidljive javnosti kao što je plasman na velika takmičenja. Ne samo da smo se plasirali već smo igrali hrabro, a mnogo toga urađeno je i u vezi sa mladim selekcijama, sudijama… Bog sve vidi i vraća nam to. I mlađe kategorije su na dobrom putu da ostvare dobre rezultate, siguran sam u to – kazao je Lazetić na televiziji K1.

– Naš narod je navikao da se raduje medaljama u drugim sportovima, ali fudbal je uvek sport koji se najviše prati i voli. Zato ljudima malo treba, jedna pobeda menja raspoloženje u celoj naciji.

Lazetić ističe da će A reprezentacija u Kataru imati težak zadatak ali da je „samo nebo granica“.

Momci su svesni protivnika i grupa je teška, ali ne treba da se opterećujemo time. To je rekao i selektor Dragan Stojković Piksi. Samo je nebo granica i nadamo se najboljem. Siguran sam da će momci u svakoj utakmici dati sve od sebe. Mitrović i Vlahović su jedni u milion, temeljno su gradili svoje karijere, korak po korak, i možemo biti ponosni da imamo takve momke u našoj reprezentaciji. Ceo svet priča o njima. Uz njih dvojicu, i ostali reprezentativci su sjajni i nose svoje klubove u Evropi. Uspeli su da zahvaljujući selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju svoj pojedinačni kvalitet pretvore u tim. Uvek smo imali talentovane igrače i uvek smo važili za talentovanu reprezentaciju ali ovakva hemija, čini mi se, nikada nije postajala. Vidi se kolektivni duh i to je nešto što do sada nije krasilo našu reprezentaciju.

O fudbalu, medijima, bratancu

Lazetić je u emisiji „Kec na jedanaest“ danas kazao da i dalje gleda fudbal ali da to nije ista strast kao ona s kojom je nekada igrao.

– Uživao sam svakako dok sam pratio veliku utakmicu kakva je bila sinoćnja između Mančester sitija i Real Madrida. Kada se namesti da u tako velikoj utakmici bude sedam golova, onda je zadovoljstvo još veće. Mančester siti je ekipa koja igra takav fudbal da golovi moraju da padaju, a Real je dobro parirao i vraćao se stalno u igru. Bilo je to jedno lepo veče za nas muškarce. Mada, moram da napomenem da nije samo za muškarce, jer Fudbalski savez i ja godinama radimo na tome da je fudbal i za devojčice. Zato ću se ispraviti i reći da je sinoć bilo jedno lepo veče i za muškarce i za devojčice i žene – kazao je Nikola Lazetić s osmehom.

Nikolin bratanac Marko Lazetić igra u Milanu.

– Uveren sam da je Marko na početku velike karijere, ali dogovor sa klubom je takav da se ni on, niti bilo ko iz porodice ne oglašava tim povodom. Doći će vreme kada će on govoriti o svemu i biće to pravo vreme – kazao je Nikola Lazetić.

– Ponosan sam i na brata Žarka koji je jedan od najtalentovanijih trenera. Oduševljen sam kako radi i balansira, velika karijera je pred njim.

Priznao je Nikola Lazetić u emisiji „Kec na jedanaest“ Aleksandri Jeftanović da je u mladosti želeo da po svaku cenu bude u medijima.

– Nekada sam išao grlom u jagode, želeo po svaku cenu da budem u medijima, radio i ono što nije trebalo. Ali, bio sam dete i neke stvari sam radio ne razmišljajući o posledicama. Već dugo živim potpuno drugačiji život, a sve to što je bilo me je ojačalo i izgradilo takav karakter da sada imam mir i stabilnost. Umem da posavetujem na pravi način i svoju i decu sa kojom radim. Ne kajem se ni za šta i iza svega stojim, jer nije džabe izreka „sve u svoje vreme“.