Nikola Mijailović: Neka se uprava Zvezde ujedini ili ćemo svi podneti zahtev za raskid ugovora

Jedan od najuticajnijih fudbalera Crvene zvezde među crveno-belima, Nikola Mijailović, poslao je poruku čelnicima kluba sa Marakane da se uozbilje i više ne tretiraju igrače kao da su smeće.

– Euforija zbog osvajanja titule trajala je do trenutka kada je sudija odsvirao kraj meča sa OFK Beogradom. Sutradan je sve otišlo u zaborav. Počeo sam da razmišljam o sledećoj sezoni, duploj kruni, plasmanu u Ligu šampiona. Međutim, takav primer nisu sledili ljudi iz uprave. Počeli su da ratuju, u prvi plan da stavljaju svoju sujetu… Ako tako budu razmišljali, ovim putem im poručujem sledeće: kompletna ekipa će podneti zahtev za raskid ugovora! Tako smo se dogovorili jer smo cele sezone bili zajedno, jedinstveni, proživljavali mnogo lepih i ružnih trenutaka. A oni nas nisu udostojili ni razgovora. Ako se tako budu ponašali, obećavam im da ću kompletan prljav veš iz kluba izneti u javnost! Neka se ovo tretira kao ucena, neka se i polemiše kako nisam pravi zvezdaš, ali znam o čemu govorim – rekao je Mijailović za “Mocart sport”.

On je dodao da “ne vidi kako nas je ova titula šampiona ujedinila”, te da se igračima “niko nije obratio”, niti su im članovi uprave rekli “kad će i da li će biti para za igrače”.

– Niko ne zna na čemu je. Pročitao sam u novinama da se razmišlja o sportskom direktoru. Isplivala je na površinu sujeta pojedinih čelnika i zbog toga mi je veoma žao. Mogli su da se ugledaju na svlačionicu i na našu ljubav prema klubu. Da primene to na svom slučaju, jer klubu je svaki od njih potreban kao pomagač, a ne odmagač. Da, nama su potrebni i predsednik, i svi potpredsednici, ali samo ako hoće iskreno da pomognu… Ovako pričaju o sportskom direktoru, a ne vide da trener Slaviša Stojanović treba da dobije ovlašćenja kao Aleks Ferguson. Čovek je svašta preživeo i osvojio trofej – rekao je, između ostalog, Mijailović.