Nikolić: Bešiktaš ima kvalitet za Ligu šampiona, ići ćemo preko granice gornjih mogućnosti

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je Bešiktaš atraktivan rival, ali da se nada da će crno-beli i u Ligi Evrope nastaviti seriju dobrih rezultata.

– Posle Totenhema, dolazi nam još jedan odličan tim. Imaju kvalitet da igraju Ligu šampiona, što su pokazali protiv Arsenala u kvalifikacijama, ali i turskom prvenstvu gde se nalaze na prvom mestu. Ipak, imamo jasan cilj i ne predajemo se protiv bilo koga. Daćemo sve od sebe, čak i ići preko granice gornjih mogućnosti – rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je dodao da njegova ekipa dočekuje turski tim puna samopouzdanja, pogotovo posle pobede nad Crvenom zvezdom (1:0) u večitom derbiju.

– Težićemo da odigramo još jedan dobar meč, želimo da serija potraje što je duže moguće i borićemo se za pobedu do poslednjeg sekunda utakmice – poručio je Nikolić.

Nikolić je istakao da crno-beli ove sezone prave “vanredno dobre rezultate” i pozvao navijače da ispune stadion i pruže veliku podršku.

Trener Partizana nije želeo da dodatno opterećuje tim, iako će ovaj meč odrediti ambicije kluba u grupnoj fazi Lige Evrope.

– Na sredini smo takmičenja u grupi, najteži mogući protivnik i ovaj meč određuje dalje ambicije. Želim da rasteretim ekipu, jer smo plasmanom u grupnu fazu ostvarili cilj. Ovo su utakmice za uživanje – rekao je Nikolić i dodao da je odsustvo Miroslava Vulićevića zbog povrede kolena veliki hendikep za tim.

Nikolić je priznao da bi mu bilo drago da nadigra kolegu na klupi Beškiktaša i bivšeg selektora Hrvatske Slavena Bilića, ali i naveo, da je beležio i slađe pobede u karijeri.

Fudbaler Partizana Andrija Živković rekao je da Bešiktaš ima kvalitetan tim, ali da se nada pobedi.

– Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i nadam se da ćemo dobiti meč. Bešiktaš ima velika fudbalska imena i daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu – rekao je Živković.

Utakmica 3. kola C grupe Lige Evrope Partizan – Bešiktaš igra se u četvrtak od 21.05 sati na stadionu u Humskoj.