Nikolić: Čeka nas možda najvažnija utakmica

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je sutrašnja utakmica sa Spartakom 'možda najvažnija' u borbi za jesenju titulu u Super ligi, i da njegovi fudbaleri moraju da pronađu način da pobede.

– Ovo je poslednja utakmica u jako teškom ciklusu, možda i najvažnija u smislu raspleta borbe za jesenju titulu. Odlazimo u goste Spartaku koji igra dobro ove godine. Znamo da nas u Subotici čekaju težak teren i motivisan protivnik, koji igra bolje nego
prošle sezone posle povratka trenera Petra Kurćubića – rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Partizan je trenutno prvi, sa dva boda više od Crvene zvezde, koja danas igra protiv Čukaričkog. Spartak je sedmi, sa učinkom od četiri pobede, četiri nerešene utakmice i tri poraza u dosadašnjih 11 kola.

– Mi znamo svoj cilj u ovoj utakmici i, kao retko do sada, veoma je važno da pobedimo i dođemo do tri boda. Spartak se igrački nije mnogo promenio, promenio se trener. On je domaći u Spartaku, oseća taj klub, stvorio je dobar odnos sa igračima, ali Partizan mora da nađe način da dođe do pobede. Moramo da zadržimo uzlaznu formu iz
poslednjih par utakmica i energiju koja je opet prisutna – rekao je Nikolić.

Partizan nema problema sa povredama i svi su zdravi i spremni osim Miloša Ostojića, koji još leči prelom noge. Nikolić je najavio da će biti promena u odnosu na tim koji je počeo meč u Istanbulu.

Nikolić je i apelovao na fudbalsku javnost da proba da mirno privede polusezonu kraju, posle promena u regionalnim savezima.

– Ulazimo u završnicu polusezone. Rastu pritisci, iako jesenja titula ne znači mnogo. U ovim čudnim fudbalskim uslovima u kojima se nalazimo veoma je važno da sve bude koretkno i sportski do kraja. Ogromni pritisci se vrše sa svih strana, i na sudije i na ljude iz fudbalskih organizacija, možda i na medije, ali važno je da svi ostanemo čvrsti i da svi rade svoj posao časno i pošteno – rekao je Nikolić.

– Niko na mene ne vrši pritisak. Ovo je samo apel za dobrobit fudbala i za to da jesenji deo šampionata uđe u regularnu završnicu – dodao je on.

Partizan je u četvrtak izgubio u Istanbulu od Bešiktaša 2:1, a imao je pogođenu prečku u tom meču. Nikolić je kazao da kakav god da je bio ishod u Turskoj, to ne bi uticalo na meč u nedelju.

– Ja sam tu utakmicu već zaboravio. Samo mi je Spartak u glavi i samo mi se Spartak priviđa već dva dana, kao da je Bešiktaš bio pre tri meseca, a ne pre dva dana – rekao je Nikolić.

On je kazao i da je zadovoljan kako su igrali Saša Marković i Nikola Ninković, ali je zamolio novinare da ih ne hvale previše posle “jedne dobre utakmice”, već da sačekaju da vežu “10 dobrih”.

Utakmica Spartak-Partizan igra se u nedelju od 13.00 u Subotici.