Nikolić: Dosta smo postigli ulaskom u Ligu Evrope, ali ne želimo tu da se zaustavimo

Trener Partizana Marko Nikolić ne želi da crno-beli budu samo učesnici u grupnoj fazi Lige Evrope.

Tako je Nikolić najavio da će tim pokušati da napravi što bolji rezultat protiv Totenhema u prvom kolu u četvrtak u Humskoj (19h).

– Mi smo ulaskom u Ligu Evrope samo delimično ispunili cilj, međutim, ne želimo da budemo samo puki učesnici, već želimo da se takmičimo. Nemamo nikakav imperativ i nećemo davati velika obećanja, ali jedino normalno i sportski je da kažemo da ćemo pokušati da pobedimo – rekao je Nikolić.

On je podsetio da će crno-beli igrati bez povređenih Darka Brašanca i Andrije Živkovića, kao i suspendovanog Petra Škuletića. U tim bi trebalo da se vrati Vladimir Volkov, dok bi šansu mogao da dobije i Nemanja Kojić, iako još nije potpuno spreman.

– Mi smo tim koji u svakom trenutku zna šta radi i šta hoće, naravno da imamo šta da izgubimo u ovom meču, a to su tri boda, borićemo se bez obzira na ime protivnika. Za sada igramo dobro u prvenstvu i Evropi, uskoro nas čeka i Kup. Put do uspeha nije lak, ali imamo snage – rekao je Nikolić.

Govoreći o Totenhemu trener Partizana rekao je da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi i da očekuje da gosti zaigraju u najjačem sastavu.

– Teško je pogoditi ko će igrati za Totenhem, ali za očekivati je da će biti u najjačem sastavu, iako neki od njihovih glavnih igrača nisu nastupili u kvalifikacijama. Totenhem je ekipa koja ima dobar posed lopte, kvalitetnu organizaciju igre i to odavno više nije engleski stil fudbala – poručio je Nikolić.

U centru pažnje mogao bi da bude potencijalni duel Nikole Ninkovića i Denija Rouza, sa kojim se mladi fudbaler sukobio pre dve godine u Kruševcu na meču baraža reprezentacija Srbije i Engleske.

– Ne vidim tu nikakav problem, sličnu uvertiru neki mediji su probali da naprave pred dolazak golmana Stamenkovića sa Nefčijem, ali se to sve završilo bez incidenata – rekao je Nikolić.

Fudbaler sredine terena Danilo Pantić rekao je da nema tremu zbog ovako velike utakmice i istakao da će tamičenje u Ligi Evrope biti dobra prilika za dokazivanje crno-belima.

– Totenhem je godinama u nazad u vrhu Pemijer lige, potrudićemo se da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže i izborimo dobar rezultat. Poštujemo rivala, ali ga se ne plašimo, imaju iskusne i kvalitetne igrače, ali želimo da ih pobedimo – rekao je Pantić.

Utakmica prvog kola C grupe LE Partizan – Totenhem igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu u Humskoj.