Nikolić: Imamo neke ideje za pojačanja

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da su njegovoj ekipi potrebna pojačanja u odbrani, ali to zavisi od ponude.

– Imamo neke ideje oko pojačanja. Najpotrebnija su nam na pozicijama centralnog i desnog beka. Pratimo situaciju na tržištu i u narednom periodu ćemo videti kako će se razvijati situacija – rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

– Tačno je da smo zaintereseovani za Branislava Miloševića i Nemanju Tubića, ali oni su samo jedni od igrača koje razmatramo da dovedemo… Drago mi je da neka druga imena nisu dospela do javnosti -dodao je Nikolić.

Fudbalski klub Partizan promovisao je danas u Beogradu kalendar za 2015. godinu, a Nikolić je rekao da su crno-beli u godini na izmaku ostvarili zapažene rezultate.

– Ovu polusezonu možemo smatrati uspešnom, jer smo se takmičili na tri fronta. U domaćem prvesntvu, gde smo jesenji prvaci, ali to mesto ne donosi ništa, u Kupu Srbije smo izborili polufinale i u Evropi (Liga Evropa), gde smo napravili iskorak samim učešćem… ali žalimo što nismo osvojili neki bod više – rekao je Nikolić.

On je kazao da je dobro što je klub dobio novog predsednika i upravni odbor i da je na njima sada da ekipi obezbede dobre “uslove za rad”.

– Dobro je da se celokupna priča završila, da sada možemo da se okrenemo fudbalu. Od nove Uprave kluba očekujem samo da pruži podršku i da nam obezbedi dobre uslove za rad – rekao je on.

Nikolić je ocenio da Partizan ima “dobru startnu poziciju” naproleće u prvenstvu Srbije.

– U dobroj smo poziciji. Želim sa ekipom da igru podignemo na viši nivo. Imamo dobar kadar igrača, pravu osnovu. Pojedini odlasci bi bili hendikep… Danko Lazović je bio stub ekipe u ovoj polusezoni, kao i Petar Škuletić, koji je najbolji strelac. Međutim, ne treba
zaboraviti ostale igrače, jer su i oni deo ekipe – rekao je Nikolić.

On neće moći da vodi ekipu do 11. marta naredne godine zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, odnosno ponašanja na utakmici sa Novim Pazarom u Super ligi Srbije.

– Svakako se ne slažem sa kaznom i žaliću se. Mada, svi znamo da su kazne sastavni deo sporta i kada pogledam ostale koji su ih dobijali, nije ovo tako strašno – kazao je on.

Nikolić neće moći da vodi ekipu protiv Voždovca, Radničkog iz Niša i Donjeg Srema u Super ligi, a moraće i da plati 300 hiljada dinara.

Partizan je jesenji deo Supere lige Srbije završio na prvom mestu sa 38 bodova.