Nikolić: Ivanjica jako neprijatan teren

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da očekuje dobar fudbal i neizvesnu utakmicu sa Javorom u Ivanjici.

– Veoma smo dobro trenirali i to treba da prenesemo na utakmicu kada je najvažnije. Jedino što me zanima je da nadjemo put do nova tri boda – rekao je Nikolić.

Fudbaleri Partizana u subotu od 16 sati u Ivanjici igraju protiv Javora, utakmicu 23. kola Super lige Srbije. Crno-beli su drugi na tabeli sa 50 bodova, tri manje od Crvene zvezde, dok je Javor u donjem delu tabele, zauzima 13. mesto sa 21 bodom.

– Ivanjica je jako neprijatan teren. Javor je dobro organizovan klub, ima vrlo zanimljiv tim, uvek motivisan na domaćem terenu – kazao je Nikolić.

Partizan je u prošlom kolu odigrao nerešeno 1:1 sa Vojvodinom, nakon što je dosuđen jedanaesterac za novosadski klub posle prekršaja koji je napravljen izvan šesnaesterca. Nikolić, koji je bio nezadovoljan sudjenjem, rekao je da je pored svega njegova ekipa psihički spremna za sutrašnji duel.

– Nisam dozvolio da se stvori takva vrsta atmosfere. Jednostavno, odigrali smo nerešeno. Želeli smo pobedu, nismo uspeli i to je davno iza nas. Osam kola je do kraja razlika izmedju prvog i drugog je tri boda, imamo međusobni duel i neću da dozvolim da bilo ko u klubu pomisli da je bilo šta gotovo – istakao je Nikolić.

Upitan da li ga brine ko će suditi u Ivanjici, Nikolić je rekao da ga to ne zanima.

– Ne razmišljam o sudijama i ne bojim se. Mi imamo jednog arbitra koji će verovatno suditi završnicu Lige šampiona. Sudije su često pod velikim pritiskom, neki to mogu da podnesu bolje, a neki slabije. Kao što postoje dobri i loši treneri i igrači, tako postoje i dobre i loše sudije – rekao je trener šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Javor do sada nikada nije pobedio Partizan, a Nikolić je rekao da mu taj podatak ništa ne znači.

– Tradicija je tu da se poštuje, kako u sportu tako i u životu, ali u sportu ona ne znači ništa. Sve je novo, igrači, treneri. Ne vidim nikakvu dodirnu tačku iz prethodnih utakmica sa sutrašnjom – završio je Nikolić.