Nikolić: Meč sa Malmeom je prava provera za ono što nas čeka u kvalifikacijama za LŠ

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić ocenio je remi u humanitarnom meču sa Malmeom kao dobru proveru pred kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Bila je ovo sjajna utakmica, upravo ono što smo tražili. Došao nam je u goste prvak ozbiljne fudbalske zemlje, ali ipak ne treba zaboraviti da smo mi tek deset dana u pripremama. Mislim da smo ukupno gledano bili bolji, primili smo tri gola iz praktično dva šuta. Ovo su prave provere za ono što nas čeka u kvalifiikacijama za Ligu šampiona – rekao je Nikolić.

On je pohvalio igru Petra Grbića, i dodao da Nikola Ninković nije igrao zbog manjeg zdravstvenog problema.

Nikolić je ocenio da je ovaj meč pokazao na kojim mestima su Partizanu potrebna pojačanja.

On je rekao da je levi bek Marko Lomić, koji je trenirao deset dana sa Partizanom, otišao u rusku ekipu Mordovija, od koje je dobio milionsku ponudu.

Trener Šveđana Age Hareide bio je izuzetno nezadovoljan posle meča jer je kapiten Malmea Giljermo Molins zadobio ozbiljnu povredu u prvom poluvremenu zbog koje je morao da napusti teren.

– Prvo poluvreme smo odigrali kao što smo planirali, međutim, mi smo praktično uništeni na ovom meču zbog povrede kapitena. Ne znam tačno detalje povrede, ali je svakako ozbiljna, neverovatno je da sudija nije reagovao i da na prijateljskoj utakmici dođe do ovoga – rekao je Hareide.

Partizan je remizirao sa Malmeom – 3:3, u humanitarnom meču koji je igran za pomoć ugroženima od poplava.loading...