Nikolić: Meč sa Napretkom važniji od ‘večitog derbija’

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je na konferenciji za novinare u Sportskom centru „Teleoptik” da je sutrašnja utakmica protiv Napretka najteža i najvažnija u prvenstvu, važnija čak i od duela sa Crvenom zvezdom.

– Sutra je pred nama najteža i najvažnija utakmica u ovom delu sezone, u to nemam dilemu. Sve što smo do sada ostavili iza sebe, sedam pobeda i dva nerešena rezultata staje u tih 90 minuta u Kruševcu. Nemam dilemu da će igrači pronaći snage, motiv i želju, to je recept kojim se vodimo ovog proleća i ne sumnjam da ćemo naći put do nova tri boda – naveo je on.

Fudbaleri Partizana u utorak od 16 sati u Kruševcu igraju protiv Napretka, utakmicu 25. kola Super lige Srbije. Crno–beli su drugi na tabeli sa 56 bodova, a Napredak zauzima 10. mesto sa 28 bodova.

– Napredak je jedna od najneprijatnijih ekipa u ligi, ima izuzetno veliki potencijal u ofanzivnoj liniji, iskustvo na sredini terena i nekoliko dobrih igrača u poslednjoj liniji. Uvek su motivisani kada igraju na domaćem terenu, tako će biti i sutra. Ali, verujem da će moji igrači ostaviti sve, izvaditi iz stomaka svu energiju koju imaju i odigrati utakmicu koja je najvažnija u ovom prvenstvu – dodao je Nikolić.

Sutrašnju utakmicu će propustiti Miroslav Vulićević zbog kartona a svi ostali, uključujući Danka Lazovića i Milana Lukača su u konkurenciji za tim.

– Svi su u trenažnom procesu, svi rade, ko god da igra može da se oporavi (do utakmice sa Zvezdom) tako da neću kalkulisati sa sastavom. Izvodimo najjači sastav na teren – rekao je trener Partizana.

Upitan da li je teško koncentrisati se na utakmicu sa Napretkom pošto se u subotu u Humskoj igra večiti derbi, Nikolić je odgovorio odrečno i istakao da je utakmica u Kruševcu „apsolutno važnija” od naredne:

– Ne dozvoljavam ni da se ta reč (derbi) pomene ni prvim slovom. Već sam rekao da ova utakmica nosi veliku važnost i ako neko usmeri i deo svojih misli na nešto što sledi, bićemo u problemu.

Partizan je u većem delu prolećnog dela sezone na drugom mestu na tabeli, a Nikolić je rekao da veruje da će posle ove sedmice ostali timovi crno–belima „gledati u leđa”.

– Ne kažem da je to lako, ali verujem. Mnogo toga smo ostavili iza sebe u prethodna tri, četiri meseca i kada je tako imate pravo da se nadate dobrim stvarima. Ja sam optimista, imam puno poverenja u igrače, da li sam u pravu – pokazaće vreme, ali verujem u njih – rekao je Nikolić.

Fudbaler Nikola Ninković je četiri utakmice bio van tima zbog suspenzije, a Nikolić je rekao da svaki igrač dobija minutažu prema zalaganju:

– Dobio je onoliko koliko je zaslužio, kao i svaki drugi igrač Partizana i ja od toga nikada neću odustati. Nikada jedan pojedinac nije važniji od tima i dok ja budem u klubu minutaža će se deliti po principu zasluga na treninzima, odnosu prema igri i kvalitetu, tim redom.