Nikolić: Nama je svaka utakmica potencijalno minsko polje

Partizan je u nacionalnom šampionatu odigrao četiri utakmice i zabeležio isto toliko pobeda i to na tri gostovanja uz fantastičnu gol razliku 14:2, a na evropskoj sceni dva remija i četiri trijumfa krunisana plasmanom u Ligu Evrope.

Ipak, da je sportska sreća bila malo više naklonjena timu Marka Nikolića, Partizan je mogao da se plasira i u Ligu šampiona.

Međutim, Trener crno-belih nije spokojan posle serije kojom može da se ponosi i koja je Partizanu obezbedila jesen u Evropi, a klubu bukvalno preživljavanje bez dodatnih izvora prihoda.

– Ne, ne mogu da budem spokojan iz prostog razloga jer je Partizan u pitanju i jer nam je svaka sledeća prvenstvena utakmica kvalifikaciona. Da vežemo i 10 pobeda, 11. bi bila opet podjednako važna – ističe Nikolić.

Strahovali su Partizanovi navijači, pa i Marko Nikolić kako će Partizan na početku sezone pregrmeti tri gostovanja na prva četiri prvenstvena meča i istovremeno biti uspešan u Evropi. Iako se stiče utisak da je Valjak najtežu etapu prošao, na pitanje gde bi osim na večitom derbiju još mogao da očekuje nagaznu minu, Nikolić odgovara spontano:

– Nama je svaka utakmica potencijalno minsko polje! Već prva sledeća je takva. Igramo sa Čukaričkim koji je u svakom pogledu ozbiljan klub, koji je potrošio i više novca od nas u prošlom prelaznom roku! Da li treba da pričam o tome koliko dobrih i iskusnih igrača ima Čukarički? Pomenuću samo Matića i Mirosavljevića… Zar će nam biti lakše protiv Vojvodine, Jagodine ili na gostovanju u Novom Pazaru…