Nikolić o trenutnom stanju u Partizanu: Da sam srećan, nisam…

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je da je njegov klub mnogo izgubio odlaskom Danka Lazovića i Petra Škuletića i da je to pogrešno urađeno.

Škuletić je u četvrtak napustio crno-bele i prešao u moskovsku Lokomotivu, dok je Lazović nekoliko dana ranije pojačao redove Pekinga.

– Za nas je veliki hendikep odlazak njih dvojice, tu nema dileme. Da sam srećan, nisam, to sam rekao više puta. Pogotovo je pogrešan tajming odlazaka, trebalo je sve to da se uradi u boljem vremenskom periodu jer u sportu nije kao u biznisu, vreme je faktor – rekao je Nikolić na pripremama Partizana u Beleku.

Posle prodaje Lazovića i Škuletića, vodeći tim Jelen Superlige Srbije ostao je na samo dvojici napadača – Nemanji Kojiću i Ivanu Šaponjiću.

– Dobro je na neki način što smo na kraju rešili dileme koje su dugo postojale, nažalostne onako kako sam ja to želeo. Ostali smo bez dvojice veoma bitnih igrača, ali je makar ta dilema razrešena – rekao je trener Partizana.

Nikolić je istakao da je klub imao sedam ili osam opcija, ali da bi bilo neozbiljno kupiti igrača na osnovu kratkog gledanja snimka i da to nije način selekcije koju on podržava.

– Pokušali smo za dan i po da nađemo adekvatne zamene, ali je to jako teško. Sedam ili osam igrača, nisu nam dostupni iz različitih razloga. Mogao bih da pobrojim njihova imena, ali to ne bi imalo smisla, to bi bila samo reklama za njih – naglasio je Nikolić.

On je istakao da Partizan mora da dovodi ozbiljne i proverene igrače ili reprezentativce iz mlađih kategorija koji su budućnost.

Od novih igrača, došli su Stefan Babović, Ivan Bandalovski i Gregor Balažic.

Stefan je od početka sa nama, a Bandalovski i Balažic su se kasno priključila. Kvalitetni su, pokazali su to, ali im nedostaje dve-tri nedelje rada, da bi bili u dobrom takmičarskom ritmu kao ostatak ekipe – rekao je Nikolić.

Partizan će prolećni deo sezona početi duelom sa Voždovcem u subotu, 21. februara. ‘Crno-beli’ posle 15 utakmica imaju šest bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde.