Nikolić oštro po igračima: Vreme je da se uozbiljimo, ‘mlitavost’ mojih fudbalera je nedopustiva

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da igrači nastavljaju da pokazuju "nedopustivu mlitavost" na kontrolnim utakmicama u Antaliji zbog čega je posle meča sa Liteksom održao "oštriji" sastanak.

Fudbaleri Partizana nastavili su u utorak seriju loših rezultata na kontrolnim mečevima koji se igraju u sklopu priprema za prolećni deo sezone.

Nakon poraza od Sarajeva i remija sa Anžijem “Valjak” je izgubio od bugarskog Liteksa a trenera Marka Nikolića poraz brine samo kroz prizmu nedostataka koje njegova ekipa pokazuje iz utakmice u utakmicu.

– Izgubili smo utakmicu i to je nešto što brine. Još uvek se javljaju manjkavosti u odbrani i generalno gledano jako se slabo branimo – rekao je Nikolić.

Strateg Partizana apostrofirao je da rezultati nisu u skladu sa igrom koju ekipa prikazuje na terenu jer crno-beli stvaraju dovoljno prilika za postizanje golova ali na kraju ne uspevaju da ih iskoriste.

– Ovo drugo nije tako loše. Danas smo stvorili dovoljno prilika u prvom i drugom poluvremenu da ovu utakmicu dobijemo ali smo na kraju poraženi i to nije dobro – ističe Nikolić.

Trener Partizana osvrnuo se na pojačanja pohvalivši Slovenca Balažica koji je se nedavno priključio ekipi.

– Imamo još problema sa novajlijama koji se nisu adaptirali do kraja ni fizički, ni, što je još važnije, igrački na zahteve Partizana. Kuriozitet je da se Balažic najbolje uklopio i pokazao jedan ozbiljan kvalitet iako je najkraće sa nama – dodao je Nikolić.

Serija loših rezultata na pripremama uslovila je i nešto oštriji sastanak sa igračima koji je Marko Nikolić upriličio nakon poraza od Liteksa.

– Očigledno je da nam treba još neko vreme koje nemamo zbog čega je, mimo običaja, održan malo oštriji sastanak sa igračima posle utakmice, jer je krajnje vreme da zbijemo redove. Bez obzira što su prijateljske utakmice i što ima dosta dobrih stvari u igri nedopustiva je ta ‘mlitavost’ koja se javlja u svim linijama tima i krajnje je vreme da rezultat isprati kvalitet igre – zaključio je trener Partizana.

Narednu utakmicu na pripremama u Antaliji crno-beli igraju u četvrtak protiv slovenačkog Maribora koji je u tekućoj sezoni igrao grupnu fazu Lige šampiona. Dan kasnije Partizan će odmeriti snage sa Đerom.