Nikolić: Ovo su trenuci velikog slavlja, sada ulazimo u borbu za odbranu titule

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je zadovoljan pobedom nad Crvenom zvezdom u 146. ’večitom derbiju’ i time što su ’crno-beli’ ostali u trci za titulu.

Nikolićevi izabranici su slavili sa 2:1 na svom stadionu i tako smanjili svoj zaostatak u odnosu na ‘crveno-bele’ na čelu Jelen Superlige na tri boda, a do kraja sezone ostala su četiri kola.

– Čestitke kolegi i Zvezdi na dobroj utakmici, ali najveće čestitke igračima Partizana. U prvih pola sata smo stvorili dve-tri stopostotne šanse. Došao je taj penal u koji je Lukač odbranio, pošto je živu loptu uhvatio – rekao je Nikolić.

‘Crveno-belima’ je Lukač odbranio dva jedanaesterca, da bi ‘crno-beli’ poveli preko Drinčića, pre nego što je Mrđa izjednačio. Konačan rezultat postavio je u 90. minutu Kojić, a Nikolić je istakao da je njegov tim bio oslabljen, ali da je zasluženo slavio.

– Imamo dosta povređenih igrača, nije igrao suspendovani Ilić, ali smo i pored toga uspeli da napravimo finiš prvenstva uzbudljivim – istakao je Nikolić.

U prvom komentaru utakmice, odmah posle sudijskog zvižduka, trener Partizana je istakao da su njegovi izabranici ostvarili veliki trijumf.

– Ovo su trenuci velikog slavlja. Mogli smo u prvih 20 minuta da rešimo utakmicu. Izdržali smo mnogo toga na iovoj utakmici, kao i tokom cele godine, i dobili smo satisfakciju. Zadovoljan sam, sada ulazimo u borbu do poslednjeg kola za odbranu titule – naglasio je Nikolić.