Nikolić: Pametno i disciplinovano protiv Jagodine, kao da je evropska utakmica

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da njegova ekipa u prvom meču polufinala Kupa Srbije protiv Jagodine mora da odigra pametno i disciplinovano, ako želi da prođe u finale tog takmičenja.

 

Očekuje nas prva polufinalna utakmica Kupa Srbije, dolazi nam protivnik koji je u poslednje dve sezone bio osvajač trofeja i finalista. Dakle, ima lepu tradiciju u ovom takmičenju, pa samim tim ima velike ambicije i sada – rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Prvi polufinalni meč Kupa Srbije između Partizana i Jagodine igra se sutra na stadionu u Humskoj od 18.00, dok je revanš utakmica zakazana za 8. april u Jagodini.

Moramo da odigramo kao što se igraju evropske utakmice, da budemo pametni i disciplinovani… U podsvesti moramo da imamo da se igra i druga utakmica – kazao je Nikolić.

On je, govoreći o timu Jagodine, naveo da je reč o ekipi koja ima čvrstu, organizovanu odbranu i dobar kontranapad.

Jagodina je u Novom Sadu odigrala izvanrednu utakmicu i ubedljivo je porazila Vojvodinu, što je još jedan dokaz kvaliteta tog tima – rekao je Nikolić.

Novinare je zanimalo i kojim bi rezultatom Nikolić bio zadovoljan u sutrašnjem meču.

– Najvažnije je da se prođe u finale Kupa. Svaka pobeda bez primljenog gola je jako dobra, ali to ne mora da bude pravilo. Cilj je da pobedimo, da podižemo formu i da odigramo još bolje nego protiv Rada za vikend – rekao je trener Partizana.

Partizan je poslednji trofej u Kupu Srbije osvojio 2011. godine, a godinu dana kasnije je igrao svoje poslednje polufinale kada je poražen od Crvene zvezde.

Nikolić je istakao da je njemu trofej u Kupu važan, iako titula šampiona države ima veću težinu.

Prevenstvo nosi posebnu težinu, jer vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer traje 30 utakmica… Ja lično gajim posebne simpatije prema Kupu. Ne mogu nikad da pristanem na razmišljanje da Kup utakmica nije bitna. Nama je bitna, želimo trofej – rekao je Nikolić.

On je dodao da će njegova ekipa u sutrašnjem meču nastupiti u najjačem sastavu, bez obzira što crno-bele za vikend čeka težak meč protiv Čukaričkog u Super ligi Srbije.

U drugom polufinalnom meču Kupa Srbije sutra se sastaju Čukarički i Voždovac.