Nikolić: Partizan nije favorit protiv Vojvodine, čeka nas težak posao

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da njegove fudbalere čeka težak posao u narednoj prvenstvenoj utakmici protiv Vojvodine, kao i da taj susret neće ništa odlučiti.

– Partizan nije favorit, jer u derbiju nema favorita. Čeka nas težak posao, jer ni tradicija minulih sezona nije na strani Partizana. Moramo da prevaziđemo trenutne mogućnosti da bismo stigli do pobede – rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Partizan će u nedelju dočekati Vojvodinu u 11. kolu Super lige. Dve ekipe imaju po 25 bodova i dele prvo mesto na prvenstvenoj tabeli.

– Eventualna pobeda ili poraz, ne bi odlučili apsolutno ni o čemu. Neozbiljno je donositi zaključke posle 11 utakmica i ja to neću dozvoliti – istakao je Nikolić.

On je dodao da je Vojvodina “iskusan tim, za poštovanje” sa fenomenalnim početkom sezone i “fascinantnim brojem bodova”.

Crno-beli su u lošoj formi, pošto su u poslednja dva superligaška duela osvojili samo bod, dok su u Ligi Evropa ubedljivo izgubili od Bešiktaša u prošlom kolu.

– Niko od igrača neće gubiti glavu, neće biti nikakvih seča. Trener će uvek stati ispred fudbalera, oni su odgovorni meni, a ja svim ostalima. Takva je postavka – kazao je trener.

Prema njegovim rečima, pobeda nad Vojvodinom donela bi stabilnost.

Nikolić neće moći da računa na Nemanju Kojića, koji nije trenirao još od “večitog” derbija, kao i na od ranije povređene Darka Brašanca, Miroslava Vulićevića i Miloša Ostojića.

– Ovi igrači koji su u Partizanu su trenutno najbolji, ja druge nemam. Ima kvaliteta i problema koji nas prate. Imam poverenja u igrače i oni će izneti teren do kraja jesenjeg dela – rekao je Nikolić.

Utakmica između Partizana i Vojvodine igraće se u nedelju od 19 časova na stadionu crno-belih u Humskoj.