Nikolić pred prijateljski susret Partizana i Malmea: Neka navijači napune stadion

Treneri fudbalera Partizana i Malmea Marko Nikolić i Age Hareide izjavili su da im je drago što će humanitarnom utakmicom pomoći ugroženima od poplava, ali su istakli i da će taj duel biti dobra provera pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Ovaj meč ima dva aspekta. Prvi i važniji je humanitarni, a drugi je provera za novu sezonu i kvalifikacija za Ligu šampiona. Igramo protiv jakog rivala koji je prvak Švedske, ovo će biti dobra prilika da navijači napune stadion – rekao je Nikolić.

On je dodao da bi u timu crno-belih trebalo da bude i Marko Lomić koji trenira sa Partizanom, ali još nije potpisao ugovor. Trener Malmea Age Hareide istakao je da je srećan što sa svojom ekipom može da pomogne svima u Srbiji, ali i regionu koji su bili pogođeni katastrofalnim poplavama.

– U Skandinaviji ima dosta ljudi sa Balkana i dobro je što na ovaj način održavamo prijateljstvo. Ovde sam bio kao mlad fudbaler pre 40-ak godina i drago mi je što sam dobio priliku da ponovo dođem. Od fudbalera sa Balkana možemo mnogo toga da naučimo, uostalom, zovemo ih ‘evropskim Brazilcima’ – istakao je on.

Utakmica će se igrati u petak od 20:45 na stadionu Partizana, a ulaznice će koštati 200 i 400 dinara, a prihod će biti uplaćen kao pomoć ugroženima od poplava.loading...