Nikolić: Protiv Bežanije moramo biti oprezni jer su u Kupu iznenađenja česta

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da ’crno-beli’ utakmicom sa Bežanijom u Kupu nastavljaju tešku seriju gostovanja u kojoj žele da zabeleže sve pobede.

– Sledi nam drugo od pet teških vezanih gostovanja. Kup je specifično takmičenje u kojem uvek ima iznenađenja na startu zato moramo da budemo oprezni. Bežanija je klub koji izuzetno poštujem, stabilan su prvoligaš, a svojeveremeno su igrali Superligu. Ipak, naše ambicije su maksimalne, želimo trofej – rekao je Nikolić.

Trener Partizana najavio je da će na teren izvesti jak sastav, ali da će pokušati da odmori neke igrače koji su “roviti”.

Prema njegovim rečima, posle treninga u utorak videće kakva je ukupna zdravstvena situacija u timu i dodao da bi šansu mogli da dobiju Kojić i Fofana. On je istakao da mu izbor tima komplikuje i to što se ne zna da li će se za vikend igrati prvenstveno kolo zbog Parade ponosa.

– Ne znam kakva je situacija što se toga tiče, nije to moj domen posla, kako bude svim klubovima, biće i nama. Bilo bi dobro da što pre saznamo odluku, mada sam svestan situacije i znam da o tome ne odlučuju fudbalski organi – rekao je Nikolić.

On je kazao da ekipa fizički dobro izgleda, ali da ritam utakmica ostavlja posledice.

– Da bismo došli do velikih ciljeva moramo da verujemo u sebe, to je teško, ali ne i neizvodiljivo. Verujem da ako nastavimo ovako, možda možemo da budemo uspešni na sva tri fronta – poručio je Nikolić.

Novinare je interesovao i komentar na činjenicu da će Partizan u sledećem prvenstvenom kolu dočekati OFK Beograd na Vračaru, jer su ‘Romantičari’ odbili zamenu domaćinstva. Teren na stadionu Partizana trenutno nije u funkciji zbog zamene travnate podloge za utakmice Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope i nastavak Lige Evrope.

– Očekivao sma takvu odluku OFK Beograda i činjenica je da ćemo imati jednu utakmicu manje kod kuće u odnosu na ostale klubove. Možda će to biti prilika da naši navijači napune stadion na Vračaru i tako OFK Beogradu dodatno otežaju situaciju – zaključio je Nikolić.

Utakmica Bežanija – Partizan biće odigrana u sredu od 16 sati, takođe na stadionu Obilića zbog bezbednosnih razloga.