Nikolić: Radnički nam je važniji od Totenhema, imamo snage za još jednu pobedu

U okviru šestog kola Jelen Super lige, vicešampion Srbije odlazi na gostovanje Radničkom iz Kragujevca. Pred crno-belima se ne nalazi nimalo lak zadatak.

Kako protiv Totenhema, tako i protiv Radničkog. Samo što se u Partizanu nadaju da će, za razliku od duela sa Pevcima, biti konkretniji u realizaciji i u Kragujevcu zabeležiti petu vezanu pobedu u prvenstvu koja bi ih ostavila na čelu tabele.
– Da bi rezultat od četvrtka dobio smisao, moramo da nastavimo kontinuitet dobrih igara u prvenstvu i u tom pogledu gostovanje Radničkom nam je važnije od Totenhema. Potrebno je da probudimo motivacione depoe u sebi i ostanemo čvrstvo na zemlji. Vraćamo se takmičenju od koga živimo, jer je za nas Superliga prioritet i nadam se da imamo snage za još jednu pobedu – rekao je trener Partizana Marko Nikolić.

Mladi stručnjak je potvrdio da se u tim vraća Petar Škuletić, ali da se povređenima Ostojiću i Brašancu pridružio Vladimir Volkov, koji će zbog bola u primicaču pauzirati deset dana.
– Ne plašim se emotivnog pražnjenja posle duela sa Totenhemom iako postoji mogućnost da nam se to do desi. Mislim da smo svesni toga i smatrao bih nas nedovoljno inteligentnim ljudima ako vidimo problem i ne učinimo ništa da ga predupredimo. Nismo dozvolili sebi da padnemo i kada su neki pokušavali da naprave ovaj tim lošijim nego što jeste, zato nećemo dopustiti da ni sada, kada smo odigrali dobro protiv Totenhema, pomislimo da smo bolji nego što stvarno jesmo.

Nikolić je napomenuo da očekuje veliku podršku Grobara na stadionu Čika Dača i osvrnuo se na raspored pre večitog derbija sa Crvenom zvezdom.
– Utakmica sa Radničkim je prva od pet vezanih gostovanja i ne znam za takav slučaj u Srbiji. Pred nama je veliki izazov, ali nije nerešiv i može da nam pomogne sjajan ambijent koji imamo u ekipi. Iako igramo efikasan fudbal, a prošle godine smo dali deset golova Radničkom na dve utakmice, ne verujem da će to sada biti slučaj jer ekipe koje vodi Dragoljub Bekvalac retko kada primaju po pet-šest komada i karakteriše ih velika disciplina i agresivnost, kontranapad i prekid, a posebnu pažnju moramo da obratimo na Ćuluma, Krnetu i Sotirovića, koje su angažovali u minulom prelaznom roku.

Na pitanje da li zbog deficita u odbrani postoji mogućnost da se suspendovani štoper Branislav Trajković priključi saigračima, Nikolić je odrično odmahnuo glavom i odgovorio.
– Ne znam kako će se taj slučaj rešiti.