Nikolić: Sa Asterasom ćemo da se ‘tučemo’ na terenu, u Grčkoj imamo visoke ciljeve

Trener Partizana Marko Nikolić najavio je veliku borbu, ratničku utakmicu i pobedu njegove ekipe u Grčkoj protiv ekipe Asterasa u Ligi Evrope.

Partizan je u prvom kolu LE remizirao 0:0 sa Totenhemom, dok je Asteras igra 1:1 sa Bešiktašem u Istanbulu.

– Igru formiraju na strancima, uglavnom Argentincima, imaju kvalitet i uzuzetno su agresivni. Mi smo u dobrom ritmu, nećemo da se zadovoljavamo malim stvarima, iz skromnosti i u miru idemo u Grčku da igramo dobar fudbal i ostvarimo povoljan rezultat – rekao je Nikolić

Trener Partizana istakao je da ključ utakmice protiv Asterasa leži u borbenosti.

– Nikad kao do sada moramo da dobijamo ničije lopte, Asteras “ratuje” svih 90 minuta i čeka svoju šansu. Pokušaćemo da se “potučemo” sa njima na terenu. Ako ne verujemo u velike ciljeve, ne možemo ni da ih ostvarimo – poručio je Nikolić.

On je dodao da crno-beli imaju određene zdravstvene probema koje rešavaju u hodu.

– Nikola Drinčić ima sličnu povredu kao Nejmar na Mundijalu, samo blažeg inteziteta. Juče je odradio kvalitetan trening, ali ne sa ekipom, već individualno i očekujem ga u avionu za Grčku. Vladimir Volkov je juče prvi put trenirao sa timom, dok je Branko Ilić imao problem sa virusom, ali kod njega je već danas bolja situacija – rekao je Nikolić.

Novinare je interesovala i situacija oko štopera Nikole Vujadinovića, koji trenira sa ekipom iz Humske.

– On trenira sa nama, imamo kvalitetan odnos, ako su njegove dobre izjave o Partizanu pokazatelj da možemo da napravimo saradnju, onda ću ja da budem srećan – kazao je Nikolić.

Crno-beli će zbog suspenzije UEFA opet igrati bez svog najboljeg strelca Petra Škuletića.

Utakmica drugog kola C grupe Lige Evrope Asteras – Partizan igra se u četvrtak od 21.05 u Grčkoj.