Nikolić: Učinićemo sve da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je, posle žreba u Nionu, da azerbejdžanski Nefči nije neprelazna prepreka i da je optimista po pitanju plasmana u grupnu fazu Lige Evropa.

– Treba prikupiti informacije o protivniku i ozbiljno se spremiti. Ali, pre toga moramo dobro da starutjemo u našoj ligi. Cilj je da se dočepamo grupne faze Lige Evropa, što bi bio svojevrstan podvig u ovom trenutku. Protivnik zavređuje pažnju i nije neprelazna prepreka za nas. Učinićemo sve da uđemo u grupnu fazu. Nijednog protivnika nisam posebno priželjkivao, žreb je korektan. Naravno da sam optimista – rekao je trener Marko NIkolić za klupski sajt.

Partizan će prvu utakmicu plej-ofa za grupnu fazu Lige Evropa igrati u Bakuu.

– Bitno je odigrati dobro obe takmice, ako to uradimo i ako se ekipa takmičarski ponaša onda postoji dobra šanša da se prođe u grupnu fazu. Možda ćemo u prvoj utakmici tražiti dobar rezultat koji daje dobre preduslove da u revanšu obezedimo prolaz – rekao je on.

Partizan je pre dve godine igrao protiv Nefčija u grupnoj fazi Lige Evropa, a obe utakmice završene su bez pobednika. U Azerbejdžanu je bilo 1:1, a u Beogradu 0:0.

– To poziva na oprez, Partizan nije pobedio u dve utakmice a sad ćemo probati da zabeležimo obe pobede ako je moguće. Sada ćemo krenuti da pratimo protivnika na svaki mogući način – rekao je Nikolić i dodao da ne očekuje probleme sa golmanom Nefčija Sašom Stamenkovićem, koji je svojevremeno branio za Crvenu zvezdu.

– Ne znam kakvih problema može da bude… Mi ćemo raditi svoj posao on svoj. Njegovo je da brani a naše da stavimo neki gol u njegovu mrežu – rekao je Nikolić.