Nikolić: Zadovoljstvo je igrati u kolevci fudbala, pred Totenhem me raduje efikasnost naših napadača

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju utakmicu 5. kola Lige Evrope protiv Totenhema u Londonu, a trener crno-belih raduje se igranju u zemlji odakle je fudbal i potekao.

– Veliko je zadovoljstvo za nas što igramo u kolevci fudbala, prava inspiracija. Ovo je prilika za mlade igrače da steknu iskustvo protiv jedne od najboljih ekipa Premijer lige, za mene najbolje na svetu. Već smo se odmerili sa njima, ako se ukaže prilika, možda rezultatski nadogradimo uživanje što smo u Londonu. Jedva čekamo da stignemo – rekao je Nikolić, koji nije želeo da se osvrće na situaciju u Jelen Superligi.

– Ne bih od igrača da pravim heroje, ali iznad su situacije. Jesenju titulu nismo matematički osvojili, znači nam za moral, našim navijačima, ali se ne dobija pehar. Mnogo je posla ispred nas, iako imamo pravo da budemo delimično zadovoljni ostvarenim do sada u sva tri takmičenja – poručio je šef stručnog štaba crno-belih.

Ipak, Nikolić ima prostora i za pohvale.

– Raduje me efikasnost Lazovića i Škuletića, to je plod njihovog kvaliteta, a ne slabost lige. Ninković igra dobro, a može i bolje. Nepravedno bi bilo ne istaći Sašu Markovića, koji igra u kontinuitetu već šest, sedam utakmica odlično. Raduju me aplauzi Ninkoviću i Markoviću na našem terenu – rekao je Nikolić.