Ninković: Derbi je praznik našeg fudbala, a mi sigurno nećemo kalkulisati protiv Partizana

Posle 15. uzastopne pobede i šest bodova prednosti uoči večitog derbija, raspoloženje u taboru fudbalera Crvene zvezde, što je i razumljivo, je na visokom nivou. Osmesi, dobacivanja, šale, deo su jutrošnjeg kolorita izabranika Slaviše Stojanovića.

To je potvrdio i Miloš Ninković koji je prethodnog leta došao upravo sa namerom da prekine šestogodišnji period bez titule svog omiljenog kluba. Mnogo toga preturio je iskusni vezista preko glave tokom prethodnih 10 meseci i zato ne dozvoljava nikakvu euforiju pred predstojeći 146. večiti derbi.

– Saznali smo rezultat utakmice iz Kruševca pre početka našeg meča što nas je sigurno malo sputalo da igramo bolje u prvom poluvremenu. Što je najvažnije u nastavku smo postigli dva gola i zabeležili mnogo važnu pobedu. Sada smo još za korak bliži cilju, ali daleko od toga da je bilo šta gotovo. Ostalo je još pet susreta do kraja, od toga smo gosti na tri i imamo derbi koji se igra na stadionu komšija. U našim glavama se ništa ne menja, da li je razlika tri ili šest ili jedan bod, mi i dalje mislimo samo na prvog narednog protivnika i na način kako da stignemo do još jedne pobede -–rekao je Ninković.

Iskusni vezista i bivši reprezentativac Srbije ne krije da se raduje okršaju sa večitim rivalom.

– Derbi je praznik našeg fudbala, najveća utakmica u Srbiji i svakom igraču je čast da bude deo takve predstave. Prošle godine kada sam dolazio dva najveća motiva bili su mi osvajanje titule i igranje derbija. Za igrače iz naše zemlje to je najveći izazov i ako niste deo spektakla kakav je derbi, kao da niste ni igrali fudbal. To jednostavno rečima ne može da se opiše. Radujem se i punim tribinama, jer volim da igram u takvoj atmosferi. Uvek sam za to da se susretnemo sa najtežim protivnikom pred punim stadionom, nego sa slabijim sa malo publike – ističe Ninković.

On takođe dodaje da i pored bodovne razlike on i njegovi saigrači neće kalkulisati.

– U nekim opcijama odgovara nam i nerešen ishod, ali nećemo kalkulisati. Moramo da uđemo koncentrisano u utakmicu, kao da nemamo prednost, jer samo tako možemo do pobede koju svi mnogo želimo. Dok ne otklonimo i teoretsku mogućnost oko prvaka, nećemo se opuštati – zaključio je popularni Nine.