Niš domaćin završnog turnira nacionalnog Kupa

Košarka
freedigitalphotos.net/SalvatoreVuono

Završni turnir košarkaškog Kupa Radivoje Koraća održaće se i ove godine u niškoj dvorani Čair, od 16. od 19. februara.

 

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su pismo o namerama kojim je i zvanično potvrđeno da će Niš i ove godine biti domaćin završnog turnira nacionalnog Kupa.

Danilović je ovom prilikom istakao da je Niš svih proteklih godina bio savršen organizator turnira.

Verujem da će tako biti i ove godine i siguran sam da će biti prepune tribine – kazao je Danilović.

Predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić rekao je da će pismo o namerama omogućiti da grad uplati tom košarkaškom savezu dva miliona dinara za organizaciju Kupa Radivoja Koraća.

Prodaja karata krenuće 7. februara. Cena kompleta karata za tribine iznosiće 2.000 dinara, a za parter 4.000 dinara. Cenu pojedinačnih karata naknadno ćemo odrediti – kazao je Parlić.

On je izjavio da će se karte za Kup Radivoja Koraća prodavati na biletarnici hale Čair i u prostorijama Turističke organizacije Niš.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da se nada da će grad uspeti da sledi tradiciju i da će se pokazati kao dobar domaćin tog značajnog sportskog dogadjaja.

Plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća obezbedili su Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, FMP, Dinamik, Vršac, Spartak Subotica i Dunav iz Starih Banovaca.

Četvrtfinalni mečevi kupa igraju se 16. i 17. februara, polufinala su na programu u subotu, 18. frebruara, dok je finale na programu 19. februara. Trofej brani Mega Leks, koji je u prošlogodišnjem finalu pobedio Partizan sa 85:80.