“NISAM LJUT NA OCA”: Novak posle plasmana u finale progovorio o SITUACIJI SA SRĐANOM ĐOKOVIĆEM

Novak Đoković se plasirao u finale Australijan opena savladavši Tomija Pola sa 7:5, 6:1, 6:2. Posle polufinala Australijan opena, Novak Đoković se obratio medijima na konferenciji za štampu. Tom prilikom se osvrnuo i na situacija na njegovim ocem Srđanom.

Printscreen

U nedelju Nole igra protiv Stefanosa Cicipasa, taj meč će odlučiti i narednog svetskog broja jedan.

– Zadovoljstvo je biti opet u finalu grend slema. Iskustvo koje imam će mi pomoći u finalu, kao i činjenica da nikada nisam izgubio u finalu Melburna. Ali posao se završava na terenu. Cicipas igra sjajno, biće motivisan. Dobro se poznajemo, igrali smo finale Garosa. Znam šta me čeka, uzbuđen sam. Nadam se najboljem.

O situaciji sa Srđanom.

– Kao i ostali čuo sam šta se desilo. Eskaliralo je sve na visokom nivou. Dosta je bilo razgovora sa direktorom turnira, medijima. nije mi bilo zadovoljstvo da vidim. Porodica je prošla rat, kao što je moj otac rekao mi znamo kako je kada prolaziš rat. Moj otac je posle svakog meča išao da zahvali mojim navijačima na podršci, da popriča sa njim, slika se. On je rekao “živeli”, a mediji su to interpretirali na pogrešan način. Žao mi je što je tako protumačeno. Ne podržavamo nikakav rat. Nije ovo nešto što mi je bilo potrebno. Nadam se da ćemo se fokisirati na tenis. Videćemo da li će doći u boks u nedelju na finale, donećemo zajedničku odluku. Nadam se da će biti tu. Nadam se da ćemo svi ovde biti zbog tenisa. Da ćemo svi slaviti ovaj lep sport i finale slema. Privilegija je da budem ovde u finalu.

Nole je nastavio:

– Želim da ispišem istoriju ovog sporta. Moja namera da se vratim je uvek bila dobra, bez obzira na to šta se desilo. Volim da igram u Australiji i to mi pomaže da igram dobro. Nisam izgubio meč u proteklih pet nedelja u Australiji, to mi deluje dosta dobro.

Strani mediji su insistirali na tome da Novak objasni kako održava fokus kada se dese incidenti kao što je ovaj na Australijan openu.

– Nije idealna situacija kada moraš da se fokusiraš na spoljne faktore koji se nalaze van sporta, ali sve je to sastavni deo mog života. Čini me sve jačim. Sa svojim rutinama i iskustvom sam dovoljno jak da se “isključim” i ne obraćam pažnju. Moja porodica me štiti, ne čitam šta piše po člancima, čuvam snagu za teren. Ali informacije dolaze do mene, i moram da nađem način da ih prihvatim i da mi oni ne okupiraju misli posebno ne pred finale grend slema. Stvorim svoj svet i samo se fokusiram na ono što je bitno. 

– Otac mi je objasnio šta se desilo, moglo je dosta ljudi da se nađe u situaciji u kojoj se on našao. Nisam ljut na njega, ne mogu da budem, nije njegova krivica. Izašao je da slavi, ali desilo se to. On se osećao loše jer nije znao kako će sve da se odrazi na mene. 

SAOPŠTENJE ĐOKOVIĆA: Novakov otac u centru skandala zbog podrške Rusiji (FOTO)