“NISMO KOŠARKAŠKA SILA – optužen sam da sam ubaco sina u reprezentaciju!” (VIDEO)

Mnogi se i dalje pitaju - kako se muška košarkaška reprezentacija nije plasirala na Olimpijske igre u Tokiju?

pixabay.com

Muška košarkaška reprezentacija Srbije ne igra na Olimpijskim igrama u Tokiju, zbog čega „zemlja košarke“ nije u Japanu pokušao je da objasni bivši košarkaš i funkcioner Košarkaškog saveza Srbije, Vladimir Kuzmanović.

Gost Meridianovog podkasta Sport fokus bio je bivši košarkaš i funkcioner Košarkaškog saveza Srbije, Vladimir Kuzmanović, koji je iz prve ruke objasnio šta je to najveći problem jednog od naših najtrofejnijih sportova.

Kada smo realno izgubili šansu da igramo u Tokiju?

Moramo da se malo vratimo u prošlost. Šansa da se plasiramo na Olimpijske igre propuštena je već na Svetskom prvenstvu u Kini. Već tada se videlo da nešto ne štima. Još jedan veliki problem jeste taj što naša selekcija od tada nije igrala u punom sastavu – počeo je Vladimir Kuzmanović za Meridian sport.

Tek kada su se završile kvalifikacije za Olimpijske igre saznali smo da brojne stvari nisu funkcionisale u našem timu. Kada se sve sagleda, da li je bilo realno da odemo u Tokio?

Da smo imali baš velike kadrovske probleme saznali smo tek nakon kvalifikacija. Mislim da je retko ko znao da je Igor Kokoškov na prvom treningu imao samo tri igrača na raspolaganju, kasnije smo jedva skupili tim za pripremni turnir u Grčkoj. To nisu uslovi sa kojima možemo da očekujemo plasman na Olimpijske igre – kaže Kuzmanović za Meridian sport.

Svi su kao glavnog krivca apostrofirali selektora Igora Kokoškova, a da li je to stvarno tako?

Kokoškov je čak dva puta u najboljoj nameri rekao da ne traži alibi, a odmah je sutradan u nekom od medija izašlo kako selektor traži alibi. Ne želim da verujem da je selektor isključivo kriv za neuspeh. Problemi su mnogo veći – naglasio je Vladimir Kuzmanović pa potom nastavio:

Vladimir Kuzmanović je potom ispričao i jednu neverovatnu anegdotu, koja pokazuje da nije sve kako treba u Košarkaškom savezu Srbije.

– Koliko je bila loša sitaucija u jednom momentu je došlo do mene da sam sina svog ubacio u reprezantaciju. Niko nije ni pokušao da proveri da se moj sin ne bavi košarkom. Kada takva priča ode u etar nema nazad. Ja sam samo od saveza tražio zaštitu za takve stvari, ali nisam je dobio.

Da li je vreme za neku vrstu otrežnjenja?

Mi moramo da prihvatimo činjenicu da nismo više košarkaška velesila. Možemo da pokušavamo da se sakrivamo iza MVP priznanja Nikole Jokića i Vasilija Micića, to nije rešenje. Kada se sagleda suština nas nema na najvećem takmičenju. To ljudi moraju da shvate – zaključio je Vladimir Kuzmanović.

Mox tag