NIŠTA OD KRUNE: Posle Akapulka KIRJOS ELIMINISAO ĐOKOVIĆA i iz Indijan Velsa (VIDEO)

Novak Djokovic
printscreen

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na prvom Mastersu sezone u Indijan Velsu pošto je eliminisan u osmini finala od Nika Kirjosa – 6:4, 7.6(3).

 

Najbolji srpski teniser izgubio je u pustinji Kalifornije posle gotovo četiri godine i tri uzastopne titule, odnosno 19 vezanih trijumfa, a zbog poraza od Australijanca izgubiće i 910 bodova.

Problematični, ali supertalentovani Nik zabeležio je i drugu uzastopnu pobedu protiv Novaka, u isto toliko međusobnih okršaja, jer ga je i prošle nedelje izbacio sa turnira u Akapulku.

Kao i u Meksiku, Kirjos je servirao gotovo nadrealno – izgubio je samo šest poena prilikom prvog i 13 prilikom drugog servisa, a doskoro najbolji igrač planete ni sada nije pronašao način da mu ‘pročita’ servise.

Međutim, uprkos tome poražavajuće deluje podatak da jedan od najboljih riternera u istoriji ‘belog’ sporta nije imao niti jednu brejk priliku.

Šta više, Đoković je tek u finišu drugog seta, pri rezultatu 4:4, uspeo da izbori đus na servis protivnika.

S druge strane, Australijanac je već na otvaranju duela uspeo da napravi brejk koji je uspešno sačuvao za vođstvo u setovima, da bi tek u drugom periodu igre Srbin podigrao nivo agresivnosti u pristupu.

Ipak, to nije bilo dovoljno ni za početak preokreta, već samo za taj-brejk – gde je Kirjos bez većih problema osvajao svoje poene, teravši Đokovića da loptice šalje u aut.

Rival Kirjosu u narednoj rundi biće Rodžera Federera, koji je za samo 70 minuta savladao Rafaela Nadala u dva seta –  6:2, 6:3.

Nešto ranije, svoje učešće na prvom Mastersu u sezoni završio je i Dušan Lajović.