Ništa od Mančesterove nagodbe sa UEFA

Fudbalski klub Mančester Siti nije ni blizu toga da postigne nagodbu sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

‘Građani’ imaju do kraja nedelje da pristanu na nagodbu, u suprotnom će njihov slučaj biti predat komisiji, na čiju odluku neće imati pravo žalbe.

Siti je jedan od devet evropskih klubova, među kojima je i Pari Sen Žermen, kojima prete oštre kazne, a engleski mediji prenose da su svi ostali napravili određene korake ka postizanju nagodbe.

Prvobitna ponuda UEFA za Siti je uključivala finansijska ograničenja za njihov tim za Ligu šampiona naredne sezone, kao i smanjenje broja igrača, uz visoku novčanu kaznu.

Ni Siti, ni UEFA, nisu ništa komentarisali poslednjih dana, ali mediji prenose da su ‘građani’ pokušali da izdejstvuju da kazne ne budu toliko rigorozne, ali da to nisu uspeli. Zbog toga rizikuju da dobiju oštrije kazne, ali je sigurno da klub neće biti izbačen iz Lige šampiona, što je najstrožija kazna za kršenje finansijskog fer-pleja.

I Mančester Siti i Pari Sen Žermen su prekršili pravila zbog sponzorskih ugovora koji imaju veze sa vlasnicima tih klubova. Siti ima ugovor vredan 40 miliona funti sa Etihadom, dok Pari Sen Žermen ima dugogodišnji ugovor sa Turističkom organizacijom Katara, procenjen n a 165 miliona funti.