NIŠTA OD NACIONALNOG STADIONA: Domovi večitih će biti renovirani po standardima UEFA (VIDEO)

stadion
print screen

Država i FSS odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona, a umesto toga objekti u Ljutice Bogdana i Humskoj dobiće novi izgled

 

Država i Fudbalski savez Srbije, najverovatnije, odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra. Umesto toga, renoviraće zdanja Crvene zvezde i Partizana. Tako bi objekti u Ljutice Bogdana  i Humskoj zadovoljili i najstrože kriterijume i standarne FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca.

Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i beogradskim rivalima, ali i nacionalnim selekcijama Srbije. Godinama ni Partizan ni Crvena zvezda ne ispunjavaju  osnovne standarde igranja u evropskim klupskim takmičenjima, a razne komisije i inspekcije iz UEFA skoro svakog leta na neki čudan način progledaju kroz prste i izdaju dozvole crno-belima i crveno-belima “samo još ovog puta”.

Država Srbija i FSS bi, tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, ušli u projekat renoviranja stadiona koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova. Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evideciju ulaznica i brojanje navijača.

Fudbalski klub Partizan i njegov bivši generalni sekretar Žarko Zečević tvrde da su imali sve projekte za novi stadion u Humskoj još 2007. , da je gradnja trebalo da traje tri godine, a da su crno-beli zbog administrativnih zavrzlama sprečeni da 2010. zaigraju na novom stadionu.

Ovo je jedno od idejnih rešenja za stadion u Humskoj:

I Crvena zvezda je u vreme predsednika Vladana Lukića planirala sa stranim investitorima modernizaciju svog stadiona, sa novim krovom, hotelom, šoping-centrom i pratećim objektima.

Nikada se nije odmaklo dalje od idejnog rešenja.