Ništa od promena na Kamp Nou: Tata ostaje, Mesiju novi ugovor

Trener Barselone Herardo Martino neće napustiti klupu katalonskog kluba na kraju sezone uprkos glasinama koje kruže Španijom, kao ni na najbolji igrač Lionel Mesi.

Španski mediji su minulih dana preneli kako je Argentinac tražio od sportskog direktora Andonija Zubizarete da raskine ugovor godinu dana pre isteka.

– Kategorično odbacujemo mogućnost raskida saradnje sa Martinom. Razgovarali smo sa njim o planovima i ciljevima za sledeću sezonu, i on je potpuno fokusiran na klub – rekao je portparol Barselone Manel Arojo.

On je dodao da postoji klauzula po kojoj obe strane mogu da raskinu ugovoru koji je potpisan na početku ove sezone.

Nekadašnji igrač sredine terena se bavi trenerskim poslom od 1998. godine, a pre Barselone je radio u Južnoj Americi gde je između ostalih vodio argentinske klubove Njuvel i Kolon, paragvajske Libertad i Sero Portenjo, kao i reprezentaciju Paragvaja.

Arojo je takođe izjavio kako će najbolji strelac u istoriji Barselone Lionel Mesi, potpisati novi ugovor.

– Leo je sam rekao da hoće da završi karijeru u Barsi, a na nama je kao i uvek da se potrudimo da se to i ostvari. Kada je predsednik kluba Bartomeu preuzeo da vodi razgovore sa Lionelom i Horheom (Mesijevim ocem i agentom) insistirao je da pregovori budu diskretni. Nikome ne činimo uslugu ako sada otkrijemo neke od detalja – zaključio je Arojo.

Španski mediji nagađaju da će Mesi novim petogodišnjim ugovorom dogovoriti platu od 25 miliona po sezoni.

Mesi je do sada šest puta produžavao ugovor sa Kataloncima, za koje je odigrao 412 utakmica na kojima je postigao 344 gola i zabeležio 151 asistenciju. Interesantno je da napadač nikada nije dobio crveni karton tokom svoje klupske karijere.