Ništa od trofeja: Metaloplastika poražena u finalu Čelendž kupa

Rukometaši šabačke Metaloplastike nisu uspeli da osvoje trofej Čelendž kupa pošto su finalnoj utakmici u Partileu izgubili od švedskog predstavnika Savehofa sa 37:26 (18:14).

Domaći tim do pobede su predvodili Otoson i Friden sa po osam i Šefvert sa šest golova, dok je u redovima srpskog tima najefikasniji bio Dragaš sa 10.
Plasmanom u finale Čelendž kupa Metaloplastika je ostvarila najveći uspeh posle zlatnog perioda osamdesetih godina, kada je dva puta osvajala titulu prvaka Evrope.

U nedelju, međutim, nije bila na nivou potrebnom da se u gostima savlada kvalitetan rival. Šveđani su iskoristili prednost domaćeg terena i zasluženo slavili.

U finalu Čelendž kupa trebalo je da budu odigrane dve utakmice, ali je prvi meč prošle subote u Šapcu otkazan zbog vanredne situacije u Srbiji uzrokovane katastrofalnim poplavama.

Evropska rukometna federacija (EHF) je kasnije, uz dogovor klubova u koji je bio uključen i Rukometni savez Srbije, odredila da se igra samo jedan meč, na terenu Savehofa u Švedskoj.