Njeguš: Borimo se za Ligu Evrope, ali i Čukarički se pita

Trener Novog Pazara Zoran Njeguš rekao je da će njegovi fudbaleri učiniti sve da pobede Čukarički u 28. kolu Superlige Srbije, ali da eventualni plasman u evropska takmičenja zavisi i od rezultata drugih timova.

– U opticaju je devet bodova, ali idemo utakmicu po utakmicu i daćemo sve od sebe da upišemo tri boda. Čukarički je neplanirano poražen od Radničkog 1923 u Beogradu i pokušaće da se iskupi pobedom na našem terenu – rekao je Njeguš na obraćanju novinarima.

Utakmica na Gradskom stadionu igraće se u subotu od 17.00, a oba tima imaju šansu da sledeće sezone nastupe u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Čukarički je četvrti na tabeli sa 42 boda, dok je Novi Pazar na šestom mestu sa 38 bodova.

– Ne pitamo se samo mi i Čukarički, već i Jagodina, a Vojvodina je Evropu obezbedila trijumfom u Kupu Srbije. Poraz u Subotici nas je malo destabilizovao, ali su nam rezultati konkurenata u prošlom kolu išli na ruku – ocenio je Njeguš.

On neće računati na povredjenog Sinišu Stevanovića, zbog žutih kartona pauziraće Vladimir Otašević i Marko Jevtović, a golman Marko Šimić je udaljen iz tima. Trener Novopazaraca je istakao kvalitete Čukaričkog posle prekida, dodajući da je iznenadjen pozicijom te ekipe na tabeli.

– Moraćemo da obratimo pažnju na njihov prekid. Što se plasmana Ccukaričkog tiče, on je iznenadjujući, jer su prošle sezone ušli u elitu. Ipak, kada klub nema finansijskih problema, onda je i atmosfera u svlačionici bolja – zaključio je Njeguš.