NJIH ZABRANE NE ZANIMAJU: Već poznato koja ČETVORICA ASOVA igraju za Srbiju u kvalifikacijama za SP!

Košarkaška reprezentacija Srbije
kss.rs

Jovica Antonić, pomoćnik selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, rekao je da želja igrača da nastupaju za Srbiju ni u jednom trenutku nije upitna.

 

Bar će prvi ‘prozor’ biti uokviren novim igračima. Selektor je izašao sa širokim spiskom od 35 igraca, da bismo se obezbedili od povreda, spora između FIBA i Evrolige, kao i da bismo mogli da se plasiramo bez većih problema. Spisak mora da ima 24 igrača, blizu smo tog spiska, bio sam sa Sasom u Minhenu negde smo i zatvorili listu, ali se onda desila povreda Vladimira Lučića. Ta 24 igrača su oni koji će izneti prvi prozor, a mi smo išli čak i do četvrte opcije. Plan okupljanja je 21. novembar, pa slede treninzi i utakmice. Od igrača koji su učestvovali na Evrobasketu dolaze Stefan Jović i Milan Mačvan, Stefan Birčević. Spisak uključuje i igrače iz Evrope, od 35 pozvanih njih 14 je iz evroligaških ekipa – rekao je Antonić.

Pomoćnik selektora kaže i da igrači nemaju dilemu da li će igrati za nacionalni tim ili ne, kao i da nije njihovo da bilo šta rešavaju jer nisu oni ti koji su napravili problem.

Selektor Đorđević je u komunikaciji s igračima i nema dileme da li oni hoće ili neće da igraju. Recimo, Miroslav Raduljica dolazi iz Kine jer oni tamo imaju kvalifkacije u to vreme. Ostatak igrača koji igraju Evroligu je doveden u situaciju da proba da komentariše i čeka reakciju, iako nisu oni ti koji to mogu da reše. Kako će Evroliga to rešiti – ne znam, ali igraci nemaju dilemu da li bi igrali ili ne. Valjda će se minimum-minimuma nečega zadovoljiti, kada je u pitanju takmičenje, fer plej i interesi svih –  istakao je Antonić.

Reprezentacija Srbije prvi meč kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine igra sa Austrijom 24. novembra u Pioniru od 20 časova, dok će tri dana kasnije dočekati Gruziju, takođe u hali Aleksandar Nikolić i u istom terminu.

Pred nama je početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvno u Kini. Prvi put se igraju ovakve kvalifikacije, po novom sistemu, a na nama je kao Savezu da to odradimo. Savez je spreman za to i biće na najvišem nivou. Mislim da je naša reprezentacija napravila velike rezultate i bezuslovno zaslužuje podršku svih nas koji treba da u što vecem broju ispunimo halu. Nadam se da ćemo protiv Austrije i Gruzije igrati u najjaćem mogućem sastavu i da ćemo sa maksimalnim brojem pobeda okončati ovaj ciklus – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Osamnaesto Svetsko prvenstvo biće održano 2019. godine u Kini, od 31. avgusta do 15. septembra, gde će Srbija braniti srebro iz Španije od pre tri godine.