NJIMA TREBA KOMPAS: Ovo su najveći promašaji u 2014. godini! (VIDEO)

Postoje fudbaleri koji se proslave neverovatnim pogotkom, nekim „rafalom” iz slobodnjaka, „bombom” iz igre, kao i atraktivnim potezom... Međutim, ima i onih koji promaše – nepromašivo, pa ubrzo isplivaju u javnost zahvaljujući načinjenom greškom. Isto tako, dešava se da i najbolji (poput Mesija, Ronalda, Nejmara...) imaju loš dan, ali njima je sve oprošteno. Zbog svega toga, odlučili smo da izdvojimo najveće promašaje u 2014. godini...

Napadač Ciriha Adam Kermiti imao je tri sjajne šanse u razmaku od pet sekundi da zatrese mrežu Araua, ali u tome nije uspeo. Cirihu je dosuđen penal, a odgovornost je preuzeo Kermiti. Njegov udarac sa „bele tačke” golman je uspeo da ukroti, a potom je zaustavio i šut posle odbitka. Pomenuti fudbaler potom je i treći put šutirao, ali tada je na scenu stupio defanzivac Araua i makazicama izbio „bubamaru”

Fudbaleri Partizana su (u okviru revanš meča Lige Evrope) izgubili od Bešiktaša u Istanbulu 2:1, a sa tog meča pamtiće se neverovatan promašaj Danka Lazovića u 95. minutu.

Neverovatan promašaj imao je i fudbaler Napolija. Naime, Hoseu Kaljehonu je, bukvalno, bila servirana lopta. Sve što je trebalo jeste da je „ćušne” u mrežu. I pored činjenice da je bio tik uz gol liniju, uspeo je da promaši prazan gol i loptu pošalje iznad prečke. Da je hteo – ne bi uspeo…

U peruanskom fudbalskom šampionatu na utakmici između Univerzitarija i Inti Gasa viđen je promašaj koji se događa jednom u deceniji.

Fudbaler domaćeg tima, Hereman Alemano, uspeo je da promaši – nepromašivo. On je trebalo da samo postavi nogu i zatrese mreži, ali uspeo je da omane u tom pokušaju.

Vezni fudbaler Partizana Petar Grbić propisno se obrukao u 61. minutu meča sa Jagodinom.

Defanzivac Jagodine Mihajlović je pogrešio, a loptu mu je ukrao Grbić. Potom se našao u fantastičnoj prilici „oči u oči” sa Đuričićem. Mogao je da bira gde će da šutira, a on je uspeo da pogodi samo stativu. Kakav promašaj!

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je selekciju Ekvadora sa 1:0 u prijateljskoj utakmici, a meč je obeležio neverovatan promašaj zvezde Barselone Nejmara.

Brazilac je pokazao da i najbolji mogu da podbace kad se očekuje samo rutinska realizacija – sa samo dva i po metra ispred nebranjene mreže, zakucao je loptu u prečku.

Fudbaler Krasnodara, Vladimir Bistrov, propisno se izblamirao na meču protiv Diosgiora u Ligi Evrope. Pomenutom igraču protivnički golman praktično je poklonio loptu, a sve što je Bistrovu ostalo da uradi jeste da je pošalje u praznu mrežu.

Ali, onda se desilo nešto potpuno neočekivano: uspeo je da promaši čitavu konstrukciju gola iako je mu je jedina smetnja bio samo vazduh.

Napadač Hanovera, Hoselu, je prilikom jedne akcije protiv mađarskog Čakvara promašio iz neverovatno izgledne situacije.

Hoselu je pre Hanovera igrao za Real Madrid, a kada smo odgledali ovaj promašaj postalo nam je jasno zašto više nije član „Kraljeva”.

Na prijateljskoj utakmici reprezentacije Argentine i Trinidada i Tobaga, „Gaučosi” su bez problema pobedili sa 3:0 (1:0). Golove za Argentinu postigli su Rodrigo Palasio u 45, Havijer Maskerano 50. i Maksi Rodrigez u 64. minutu.

Mrežu je mogao da zatrese i Lionel Mesi, ali je umesto toga napravio neverovatan promašaj u jednoj izglednoj šansi za gol.

Napadač Anderlehta i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović takođe se našao na ovoj neslavnoj listi. Naime, u prvenstvenoj utakmici sa Lokerenom, Srbin je umesto u mrežu, sa svega nekoliko metara, poslao loptu u gol aut.

Najatraktivniji način da se izvede jedanaesterac svakako je popularna „panjenka”, ali taj udarac nije u stanju svako da izvede na pravi način. Ako pogodiš – ti si velemajstor, a ako promašiš – ispadaš smešan.

Fudbaler meksičkog Leona Mauro Boseli pokušao da se na efektan način upiše u listu strelaca na meču Kopa Libertadores protiv Flamenga, ali je pokazao da ipak nije taj kalibar. Imao je priliku da u finišu tog duela svom timu donese prednost, međutim, protivnički golman ga je nadmudrio.

Na prijateljskom meču Crvene zvezde i Udinezea, Vukan Savićević nije uspeo ni da potrefi gol! Jović ga je lepo uposlio, ali Zvezdin vezista se propisno obrukao…

Na prvenstvenoj utakmici Real Madrida i Malage, Kristijano Ronaldo je imao svoj „zabrinjavajući” momenat. Naime, njegov udarac je sa svega nekoliko metara odbrani golman domaće ekipe Kameni. Neki bi rekli da je nemoguće da igrač takvog kalibra u ovakvoj situaciji ovako loše reaguje, ali evo još jednog dokaza da je u fudbalu sve moguće.

Nedavno su se fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula sastali u derbiju 16. kola engleske Premijer lige. Osim o drugom golu Junajteda, koji je u 40. minutu iz ofsajda postigao Huan Mata, dugo se pričalo i o neverovatnom promašaju Rahima Sterlinga sa početka drugog dela igre.

Engleski reprezentativac je iskoristiju grešku Evansa izbio sam pred golmana De Heu, obišao ga, a onda umesto da loptu pošalje u mrežu zastao i dao vremena čuvaru mreže Junajteda da se vrati i sačuva gol.

Najmlađi akter večitih derbija u istoriji, Luka Jović, mogao je već u prvom susretu da se proslavi, kada je 18. oktobra na stadionu u Humskoj odigrana 147 utakmica Partizana i Crvene zvezde. Ipak, svoj trenutak slave Jović nije uspeo da ugrabi…