NO PASARAN za ‘Delije’ u Atini: PAO onemogućio Zvezdinim navijačima prisustvo na utakmici

Košarkaški klub Panatinaikos zabranio je prisustvo navijačima Crvene zvezde na predstojećoj utakmici sedmog kola Top16 faze Evrolige.

Iz Zvezde je na adresu Atinjana otišao predlog da gostujući navijači po principu ”reciprociteta” bodre svoje klubove na gostovanjima u duelima Panatinaikosa i Crvene zvezde.

To bi, dakle, značilo, da određen broj Zvezdinih pristalica bodri crveno-bele u Atini, a da i Panatinaikos ima podršku svojih navijača u „Kombank Areni” u Beogradu.

Međutim, taj predlog iz Beograda Atinjani su odbili, što je i potvrđeno na Zvezdinom zvaničnom sajtu.

Kao razlog za negativan odgovor iz Grčke, navedeni su ”bezbednosni razlozi”.

S tim u vezi, a imajući u vidu tragičnop iskustvo iz Istanbula, Crvena zvezda Telekom je apelovala na svoje navijače da poštuju opu odluku i da ne putuju u Atinu.

– O svemu ovom KK Crvena zvezda će, poučena lošim iskustvima iz meča sa Galatasarajem u Istanbulu, kao i nedavnim incidentima na utakmici Galatasaraj – Makabi, obavestiti čelnike Evrolige, kako bi se to unapred jasno stavilo do znanja i na taj način Zvezdu lišilo bilo kakve odgovornosti.

Takođe, KK Crvena zvezda apeluje na svoje navijače da ne putuju u Atinu, jer je domaćin i organizator ove utakmice odbijanjem predloga o razmeni karata poslao jasnu poruku da nije u stanju da garantuje bezbednost. Iz tog razloga još jednom pozivamo navijače da ne putuju u Atinu na meč sa Panatinaikosom, jer će se na taj način preduprediti bilo kakvi eventualni problemi – kaže se, između ostalog, u Zvezdinom današnjem saopštenju.